SASVIM ISKRENA

Brigitte Nielsen progovorila o majčinstvu u 60-ima: 'Sada imam više strpljenja'

20.11.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Nakon 13 godina pokušavanja, bivša danska manekenka i glumica zatrudnjela je u 54. godini. Sada, u šestom desetljeću života, kaže da je biti starija mama 'najbolja stvar ikada'

U eri 80-ih Brigitte Nielsen stekla je titulu seks simbola, a široj javnosti poznata je i kao bivša supruga holivudske zvijezde, Sylvestera Stallonea. Posebno je privlačila pažnju svojom visinom, koja iznosi čak 183 centimetra, ali i prepoznatljivom kratkom izblajhanom kosom.

U šestom desetljaću života i dalje izaziva pozornost, no ovoga puta više svojim privatnim životom. S navršenih 55. godina i s 15 godina mlađim suprugom Mattijom Dessijem dobila je kćerkicu Fridu, a o majčinstvu u 60-ima sada je iskreno progovorila u novom izdanju američkog časopisa People.

'Pola svijeta je govorilo da sam prestara kad sam zatrudnjela s 55 godina — uključujući moja četiri starija sina' kazala je dodavši:

'Muškarcima koji imaju djecu u 60-ima, 70-ima, čak i 80-ima ne govorimo da su prestari. Pogledajte Roberta De Nira. Ima 79 godina i sedmomjesečno dijete'.

Njezina mudrost i godine, kako kaže, čine ju izvrsnim roditeljem.

'Znate kako djeca kažu da su bake najbolje? Osjećam da imam takav način razmišljanja i emocije. Sada imam strpljenja i još malo ljubavi koju mogu dati, a mislim da je to zato što sam bakinih godina.Kad sam bila mlađa mama, često sam žonglirala biti sama, biti u avionu, na filmskom setu. Sada je Frida na prvom mjestu', priznala je istaknuvši da je sada, iznenađujuće, još manje umorna nego za vrijeme odrastanja sinova.

Nielsen, koja s obitelji danas živi u španjolskoj Marbelli. kaže da ne može biti sretnija s tim kako joj se život posložio, u svakom pogledu . Više ne pije i ne puši i ima slobodu posvetiti svoj svijet kćeri.

  • +10
Brigitte Nielsen Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

'Dugo sam se pripremala za Fridu", kaže Nielsen, napominjući da su ona i suprug 13 godina pokušavali postati roditeljima.

'Doktor me upozorio da budem realna u pogledu svojih šansi. Rekao mi je da imam dva i pol posto šanse da zatrudnim, pa kad se to napokon dogodilo, bilo je jednostavno nevjerojatno. A onda se pojavio strah', otkrila je, no njezin strah na kraju je bio bezrazložan.

'Bila je to najlakša trudnoća koju sam ikad imala. S Fridom sam mogla biti trudna još godinu dana. Kad sam napokon rodila, sve je bilo tako lako i briljantno', priznala je. ​