NOVI ANGAŽMAN

Branko Uvodić dobio ulogu u domaćoj komediji

02.10.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Proteklog vikenda u Savskom Marofu počelo je snimanje dugometražnog igranog filma 'Po tamburi' redatelja i scenarista Stanislava Tomića, koji se najavljuje kao suluda komedija apsurda o tamburaškom sastavu optuženom da je ukrao zlatni kulen. Među brojnim poznatim glumačkim imenima, našlo se i ime televizijske legende, urednika i voditelja jedne od najgledanijih HRT-ovih emisija, Branka Uvodića. Za tportal je otkrio kakva će njegova uloga biti u filmu

'Glumit ću Branka Uvodića, ali dalje ne smijem ništa reći', kratko nam je rekao Branko Uvodić. To mu neće biti prvi susret s glumom. Naime, u amaterskom kazalištu bio je 11 godina i dobio nagradu za mušku ulogu u kazalištu Pere Budaka i poziv za odlazak na Akademiju dramskih umjetnosti.

Film 'Po Tamburi' suluda je komedija koja prati članove tamburaškog sastava Aveti Ravnice u bijegu za život, nakon što su lažno optuženi da su ukrali zlatni kulen, glavnu nagradu jubilarnog 50. tamburaškog natjecanja u Požegi, te se diljem Slavonije suočavaju sa brojnim osebujnim suparničkim tamburaškim sastavima, policijom, gostima romske svadbe i televizijskim voditeljem Brankom Uvodićem, stoji u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Budući da film prati tamburaške sastave iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja, glumački postav je međunarodni, pa su glavne likove utjelovili Andrei Miercure, Primož Petkovšek, Momčilo Otašević, Hrvoje Barišić i Neven Aljinović Tot, a tu su i Tijana Pečenčić, Stjepan Perić, Nikola Kojo, Ana Maras, Hristina Popović, Miran Kurspahić, Alen Liverić i Damir Martinović Mrle.

  • +5
Branko Uvodić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić