NAJEMOTIVNIJI GOVOR

Brad Pitt osvojio Oscara, a njegov govor dirnuo je sve: 'Ovo je za moju djecu koja su obojila moj život... Obožavam vas!'

10.02.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Prisjećajući se svog puta do slave, Brad Pitt oduševio je sve odlukom da osvojeni zlatni kipić posveti najvažnijim osobama u životu - svojoj djeci

Za ulogu u filmu Quentina Tarantina 'Bilo jednom u Hollywoodu' 56-godišnji Brad Pitt otišao je kući sa zlatnim kipićem i to u kategoriji najboljeg muškog sporednog glumca. Ovo je za njega itekakav uspjeh jer, unatoč karijeri koja traje desetljećima, ovo mu je prvi osvojeni Oscar, a ovu priliku iskoristio je i da se osvrne u prošlost i prisjeti svog djetinjstva, ali i početaka u Hollywoodu.

Brad Pitt - govor na dodjeli Oscara 2020. Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Nisam od onih koji će se okretati i prisjećati prošlosti, no ovo me natjeralo da to ipak napravim i prisjetim se kako su me moji starci odveli u drive-in kino kako bih gledao film 'Butch Cassidy i Sundance Kid', a onda se sjetim toga kako sam pakirao stvari u auto i preselio se ovdje, pa potom Gine i Ridleyja koji su mi dali prvu priliku, ali i svih onih divnih ljudi koje sam susreo putem do ovog trenutka, kada stojim tu pred vama. Rečenica - Bilo jednom u Hollywoodu - pokazala se istinitom!' započeo je svoj govor emotivni Brad Pitt i potom otkrio kome je posvetio najvažniju nagradu u životu:

'Ovo je za moju djecu koja su obojila moj život... Obožavam vas!' Izrekavši te riječi, Brad Pit poslao je s pozornice virtualni poljubac upućen Maddoxu (18), Paxu (16), Zahari (15), Shiloh (13) te Knoxu i Vivienne (11), djeci koju je dobio u braku s Angelinom Jolie.

Ni njegov govor, kao ni onaj većine na dodjeli Oscara, nije mogao proći i bez političke note - tako je na samom početku rekao u šali kako su mu rekli da ima pravo na tek 45 sekundi govora, što je više negoli je 'Senat dao ovog tjedna Johnu Boltonu', bivšem savjetniku za nacionalnu sigurnost. Ta šala nasmijala je publiku, a Pitt je još u govoru zahvale spomenuo redatelja Quentina Tarantina, kao i Leonarda DiCaprija, kojem je Oscar za glavnu mušku ulogu izmakao iz ruku.

  • +7
Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: Mark RALSTON / AFP / Profimedia