sanja o mirovini

Što to sprema Brad Pitt? Proizvodi vrtoglavo skupe kremice i košulje te ratuje s Angelinom i ruskim oligarhom oko vinarije

05.02.2023 u 22:02

Bionic
Reading

Brad Pitt posjeduje iznimno uspješnu vinariju Miraval, zbog koje je na sudu s Angelinom Jolie, a nedavno je pokrenuo luksuzan brend za njegu kože Le Domaine, s kremicama od 320 dolara, te brend proizvoda od kašmira God's True Cashmere s košuljama koje nudi za više od 2000 dolara. Kada je prodao producentsku kompaniju Plan B krajem prosinca, krenule su glasine o njegovoj 'polumirovini'

Osim što je Oscarom nagrađen glumac, Brad Pitt je vrlo uspješan biznismen. I to toliko uspješan da se odlučio na djelomično povlačenje iz svijeta holivudskog glamura kako bi se posvetio tvrtkama koje je isprva osnovao da bi se bavio omiljenim hobijima.

Sve se to dogodilo u razmaku od svega tri mjeseca. Holivudska zvijezda je u periodu od samo nekoliko tjedana, tijekom rujna i listopada protekle godine, službeno lansirao svoj brend proizvoda za njegu kože Le Domaine i brend luksuzne odjeće od kašmira nazvan God's True Cashmere, što je pridodao vrlo uspješnim premium vinima i šampanjcima Miraval. Postavljanjem temelja za tri uspješna biznisa, krajem godine odlučio je prodati 60 posto svoje producentske kuće Plan B Entertainment i tako označiti kraj dijela karijere koji je gradio u holivudskom blještavilu.

No ne brinite se. Miljenik žena neće napustiti glumačku karijeru, već se odlučio okrenuti mirnijem životu i ima jasnu viziju svoje 'polumirovine'.

Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: HFPA via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Ovakva odluka definitivno ima smisla s obzirom na to da je iza 59-godišnje holivudske zvijezde iznimno uspješna karijera.

Proslavio se u dobi od 28 godina, kada je nastupio u slavnom filmu Ridleyja Scotta 'Thelma & Louise' 1991. godine. Uslijedio je strelovit uspon glavnim ulogama u filmovima 'Legenda o jeseni', 'Klub boraca', 'Troja', 'Gospodin i gospođa Smith', 'Neobična priča o Benjaminu Buttonu', a zadnji u nizu je 'Babylon', u kojem glumi s prekrasnom Margot Robbie.

Ipak, čini se da će u narednom periodu glumac puno više razmišljati o uspjehu svojih proizvoda i bavljenju omiljenim hobijima nego o uspjehu 'Babylona'. Naime razmatra preseljenje iz Hollywooda u Francusku kako bi se bavio svojim vinogradom, skulpturama i izradom namještaja.

Skupe kremice za pomlađivanje

U brendu Le Domaine spojio je svoju ljubav prema vinu s visokokvalitetnom kozmetikom. Iako će za sebe reći da o kozmetici ne zna ništa te da nema svoju 'beauty rutinu', Pitt je priznao da je u nastanku ovog brenda sudjelovao u gotovo svakom koraku. Čitav taj proces bio mu je zanimljiv i plodonosan jer je angažirao vodeće francuske znanstvenike koji su istraživanjem došli do revolucionarnog otkrića da se iz pojedinih zrna grožđa vrste grenache, syrah i mourvèdre može dobiti molekula GSM10, a koja značajno usporava starenje.

Istina, riječ je o istraživanju koje je provođeno 15 godina, no specifičnost Le Domainea je u tome što se upravo te molekule nalaze u raznim kremama, serumima i emulzijama za čišćenje lica. One sadrže posebne antioksidante koji pomlađuju kožu, a dobivaju se iz grožđa koje raste u vinogradu obitelji Perrin, s kojom Pitt surađuje i kada je riječ o njegovu biznisu s vinima, Miravalu.

U tome je otišao i korak dalje te angažirao znanstvenika Nicolasa Levyja da unaprijedi formulu protiv starenja. Levy je odradio taj posao iznimno uspješno izumivši sastojak naziva ProGr3, a koji je, kao i GSM10, patentiran kao vlasništvo Le Domainea. Radi se o derivatu vitica vinove loze resveratrolu, a on zaustavlja starenje kože održavanjem zdravlja njezinih stanica.

Zanimljivo, čak je i materijal od kojeg se izrađuju bočice inovativan, originalan i u skladu s prirodom jer potječe od recikliranih komadića bačvi u kojima je bilo pohranjeno vino iz obiteljske vinarije Perrin. Sukladno svemu navedenom, cijene proizvoda su podjednako 'elitne'. Najjeftinija je emulzija za čišćenje lica od 100 ml koja košta 70 eura, slijedi ju krema od 50 ml po cijeni od 220 eura dok serum od 70 ml košta 320 eura.

Modna linija za koju je kriv sudbonosan san

Gotovo istovremeno uz Le Domaine, Pitt je najavio svoj drugi, još luksuzniji brend God’s True Cashmere. Za njegovo pokretanje udružio je snage s prijateljicom Sat Hari Khalsom, poznatom dizajnericom nakita i holističkom iscjeliteljicom.

Cilj brenda je kreiranje odjeće od kašmira koja pruža mekoću, kvalitetu i eleganciju. U tome su im pomogli talijanski obrtnici koji na etičnim farmama proizvode visokokvalitetni kašmir. Kako bi izbjegli prekomjernu proizvodnju, svoje artikle nude u ograničenim količinama i to svega nekoliko modela.

U prvoj kolekciji nalaze se udobne majice s kapuljačom, ležerne hlače i tople jednobojne košulje, kao i verzije s uzorkom tartana, koje bismo ‘rado nosili za prohladnih vikenda’ - prema glumčevim riječima.

Svaki komad obogaćen je potpisom Sat Hari u obliku kopči ukrašenih dragim kamenjem te ručno izrezbarenim u Indiji. Sukladno tome dolaze iznimno visoke cijene jer najobičnija košulja košta 1600 dolara, a one s profinjenijim uzorkom kreću se od 1980 do 2250 dolara.

Brad je ispričao da je prijateljicom dizajnericom kreirao razne dizajne, u čemu je uživao jednako kao i u povremenom osmišljavanju namještaja.

'Uvijek moram nešto izrađivati. Osjećam se zahrđalo i bezvrijedno ako ne radim nešto. Volim koristiti ruke i ovisnik sam o kvalitetnim proizvodima', otkrio je glumac.

Brend je lansiran 2019. godine, prve proizvode počeo je prodavati 2020., a sve je počelo sudbonosnim snom u kojem je Sat Hari čula kako joj je Brad govori da u životu želi više zelene i meke odjeće. Kada mu je to ispričala, on joj je rekao da je istog dana izgovorio upravo te riječi. Shvatili su to kao znak iz svemira i krenuli u osmišljavanje proizvoda God's True Cashmere.

Pustili su da brend organski raste i nisu javno obznanili da iza njega stoji holivudska zvijezda - i uspjeli su. Njihovi proizvodi prodavali su se brže nego što su ih mogli proizvesti, a sve je otišlo na novu razinu nakon što su u rujnu predstavili uniseks liniju uz napomenu da iza nje uistinu stoji Pitt.

'Volio bih da s vremenom uzgajamo koze i za svaku osmislimo originalno ime', rekao je glumac, a očito ima mnoštvo ideja za to kako bi mogao provoditi vrijeme u mirovini.

Vinograd je ipak prioritet

No glavna želja ostaje mu život u vinogradu i sudjelovanje u proizvodnji vina Miraval. Riječ je o velikom poduzetničkom pothvatu u koji je ušao s Angelinom Jolie 2008. godine, kada je bivši par otkupio luksuzan posjed na jugoistoku Francuske i okrenuo se proizvodnji premium rosea i šampanjca Fleur de Miraval. Posao je počeo rasti 2013. godine, nakon udruživanja s ranije spominjanom obitelji Perrin, poznatom po proizvodnji vina visoke kvalitete.

U listopadu je Miraval dobio i pojačanje u vidu obnovljenog glazbenog studija koji je stajao netaknut preko 20 godina. Prva od glazbenika koji su ondje odlučili snimiti pjesmu bila je Sade, četverostruka osvajačica nagrade Grammy!

Za Miraval se vežu i kontroverze jer je nakon razvoda holivudskog para uslijedila parnica oko vlasništva nad njime. Načelan dogovor je glasio da će provansalski posjed i vinarija ostati u zajedničkom vlasništvu, međutim Angelina je svoj udio prodala ruskom oligarhu Juriju Šefleru. Pitt je to shvatio kao prijevaru te je prodaju želio poništiti na sudu, uz dokaze da je od početka osobno involviran u svaki korak i jedini zaslužan za status kojim su vino i imanje postigli toliku vrijednost.

  • +6
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: JEAN-CLAUDE COHEN / KCS PRESSE / PROFIMEDIA

Navodno je Angelina prodala svoj udio za iznos ispod stvarne vrijednosti, što jedni tumače kao pokušaj osvete bivšem suprugu, a drugi kao potez očajnice zbog nagomilanih dugova. Suđenje još nije ni blizu kraja, a sigurno je tek to da Pitt svoju budućnost vidi upravo u Miravalu te ga se ni pod koju cijenu ne planira odreći, a po mogućnosti ni dijeliti s ruskim oligarhom.

Riješio se kompanije koju je pokrenuo s Jennifer Aniston

Ako je vjerovati pojedinim izvorima, glumac se uskoro planira preseliti na svoj francuski posjed, a sve glasnija naklapanja o tome potvrdio je prodajom Plan B Entertainmenta. Riječ je o producentskoj kompaniji čijim je osnivanjem s Jennifer Aniston napravio prve poduzetničke korake.

Bilo je to 2001. godine, a od tada je ova kompanija producirala neke od poznatijih filmova, poput 'Ona je rekla' i 'Moonlight' te serije 'The Underground Railroad' i 'The OA'. Od 2005. godine i razvoda s Jennifer, Plan B bio je samo u njegovu vlasništvu sve do prosinca prošle godine, kada ga je prodao francuskom TV gigantu Mediawanu.

Osim toga, nedavno je stavio na prodaju imanje na kojem je godinama živio s Angelinom i šestoro djece. Zanimljivo je to da će na njemu također zaraditi vrlo solidan iznos jer ga je 1994. godine kupio za 1,7, a prodaje ga za čak 40 milijuna dolara. Priznao je da je u potrazi za nečim manjim i skromnijim, svjestan da je obiteljski život prilično daleko iza njega.

Trenutno se nalazi u vezi s 30 godina mlađom djevojkom Ines de Ramon te surađuje s legendarnim vozačem Lewisom Hamilton na snimanju filma o Formuli 1, a s Georgeom Clooneyjem snima triler 'Wolves' (Vukovi).