PREGRŠT ZABAVE

Bogat izbor noviteta: Ovo su serije i filmovi koje ćemo u lipnju gledati na streaming servisima

01.06.2023 u 06:39

Bionic
Reading

Nakon poprilično siromašnog svibnja, streaming servisi odlučili su napuniti lipanj atraktivnim naslovima poput nove sezone serije 'I tek tako' (HBO Max), druge sezone 'Star Trek: Strange New Worlds' (SkyShowtime), zadnje sezone akcijskog serijala 'Jack Ryan' (Prime Video), koja je snimana u Dubrovniku, do novih aduta poput 'Idola' (HBO Max) i 'Full Montyja' (Disney+) - nastavka istoimenog hit filma

A Beautiful Life, Netflix, 1. lipnja

Elliott je mladi ribar izvanrednog glasa koji dobiva priliku života kada ga otkrije uspješna glazbena menadžerica Suzanne. Ona uskoro spaja Elliotta sa svojom otuđenom kćeri i glazbenom producenticom Lilly. No na putu do slave borbe iz prošlosti prijete ne samo njegovoj velikoj ukazanoj prilici, već i ljubavi s Lilly.

A Beautiful Life Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Sigurno mjesto, 2. lipnja, HBO Max

Traumatični događaj – iznenadni pokušaj samoubojstva – stvara jaz u svakodnevnom životu tročlane obitelji. Životi im se iz temelja mijenjaju, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima drugima. Radnja je ograničena na najakutnije, kratko vremensko razdoblje i situaciju koja se svodi na najvažniju stvar – spas voljene osobe. Ova napeta i moćna drama temeljena na osobnom iskustvu redatelja Lerotića suočava gledatelja s uznemirujućom nemoći pacijenta, obitelji i čitavog zdravstvenog sustava pred destruktivnom snagom duševne bolesti, ali i s ustrajnosti bezuvjetne ljubavi. Režiju i scenarij potpisuje Juraj Lerotić koji je i glavni glumac, a uz njega glume Goran Marković i Snježana Sinovčić Šiškov.

Izvor: Društvene mreže

Bogati i oslobođeni (Rich and Acquitted), Pickbox

Dokumentarni serijal o istinitim događajima Bogati i oslobođeni stigao je na Pickbox NOW. Ova dokumentarna serija istražuje šest ozloglašenih slučajeva slavnih osoba i drugih izrazito bogatih optuženih počinitelja koji su upotrijebili svoje goleme resurse da zadrže vrhunske odvjetnike kako bi pobjegli od pravnih situacija koje bi inače uništile svako normalno ljudsko biće. Slučajevi koji se istražuju su O. J. Simpson, Michael Jackson, R. Kelly, Oscar Pistorius, Robert Blake i Calvin Broadus, zvani Snoop Dogg.

Valeria, 3. sezona, Netflix, 2. lipnja

Nove životna poglavlja, novi ljubavni trokuti, rođendani koji označavaju ulazak u novo desetljeće… četiri prijateljice prolaze kroz sve te događaje u novoj sezoni simpatične španjolske serije 'Valeria'.

Deadloch, Prime Video, 2. lipnja

Tasmanijski grad Deadloch, nekoć uspavano primorsko selo, uznemiri se kada pronađu lokalca mrtvog na plaži. Policija mora riješiti slučaj: viša narednica Dulcie Collins i grubi Darwin te viša istražiteljica Eddie Redcliffe s pretjerano revnom mlađom policajkom Abby. Dok se grad priprema za godišnji događaj koji slavi umjetnost i hranu - Winter Festival - moraju ostaviti svoje razlike po strani i raditi zajedno da bi pronašli ubojicu.

Deadloch Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Idol (The Idol), HBO Max, 5. lipnja

Serija prati pop pjevačicu koja se upušta u romansu sa zagonetnim vlasnikom kluba u LA-ju i vođom tajnog kulta, a u glavnim ulogama su Lily-Rose Depp i The Weeknd. Još prije prikazivanja uzburkala je duhove, a nakon što je premijerno prikazana na ovogodišnjem Cannesu, kritičari su je brutalno sasjekli. Potpisuje je tvorac 'Euforije' Sam Levinson, a preuzeo je kormilo nakon što je projekt napustila Amy Seimetz, hvaljena indie redateljica.

Depp je mlada i uspješna pop zvijezda koja upada u opasnu vezu s misterioznim vlasnikom noćnog kluba - i mogućim vođom kulta - Tedrosom, kojeg glumi The Weeknd. Prve recenzije serije su vrlo loše, a kritičarima se nisu svidjeli brojni eksplicitni prikazi seksa, uključujući masturbaciju kockicama leda te brojne druge golišave scene. Kritičar Varietyja Peter Debruge nazvao je seriju 'užasnom muškom fantazijom'. Lovia Gyarkye ocijenila ju je pak za The Hollywood Reporter 'više regresivnom nego transgresivnom' i napisala: 'Postoji napor u scenama seksa između Depp i Tesfayea koji ubija svaki osjećaj erotike.'

Idol Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Barracuda Queens, Netflix, 5. lipnja

Inspirirana istinitim događajima, serija 'Barracuda Queens' prati skupinu mladih žena u 90-ima koje počine provale u pokušaju pobune, traženja uzbuđenja i osvete muškarcima. Godina je 1995., početak naelektrizirane ere girl powera. Lollo, Klara, Frida i Mia su četiri privilegirane djevojke iz Djursholma, a nazivaju se Barracuda Queens još otkad su tulumarile na plaži Barracuda. U trenutku očaja, kada dobiju ogroman račun za zabavu, djevojke skuju nepromišljeni plan da opljačkaju kuću svoje nove susjede Amine. Stvari ne idu baš po planu, a Amina je srećom više zainteresirana za pridruživanje bandi nego za podizanje optužnice. Djevojke postaju uključene u seriju provala u kuće svojih odvratno bogatih susjeda. Danju su uspješne studentice i kćeri, no noću su nemilosrdni lopovi – traže uzbuđenja, oslobođenje i osvetu muškarcima koji su se ogriješili o njih. I nitko nikada neće posumnjati u njih... zar ne?

Barracuda Queens Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Ticket To Paradise, SkyShowtime, 7. lipnja

Dobitnici Oscara George Clooney i Julia Roberts ponovno su zajedno na velikom platnu kao bivši supružnici koji udružuju snage kako bi spriječili svoju zaljubljenu kćer da napravi istu grešku koju su oni napravili prije 25 godina. Njima je to bio peti zajednički projekt nakon 'Oceanovih 11', 'Oceanovih 12', 'Ispovijesti opasnog uma' (Confessions of a Dangerous Mind) i trilera 'Money Monster' u režiji Jodie Foster iz 2016.

'Karta za raj', foršpan Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Avatar: The Way Of Water, Disney+, 7. lipnja

'Avatar: Put vode' istražuje neotkrivene dubine dok se James Cameron vraća u svijet Pandore u ovoj akcijskoj avanturi prepunoj emocija. Više od desetljeća nakon događaja iz prvog filma, 'Avatar: The Way of Water' prikazuje priču o obitelji Sully (Jake, Neytiri i njihova djeca), nevoljama koje ih prate, bitkama koje vode da prežive i tragedijama koje doživljavaju. Sve to događa se u prekrasnim morskim pejzažima Pandore, a publika se upoznaje s novim kulturama Na'vija i nizom egzotičnih morskih stvorenja.

Avatar: The Way of Water Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Saint X, Disney+, 7. lipnja

Psihološka drama 'Saint X' ispričana je kroz više vremenskih okvira i perspektiva, a istražuje i unapređuje žanr 'nestale djevojke'. To je serija o tome kako misteriozna smrt mlade žene tijekom idiličnog karipskog odmora stvara traumatični efekt koji na kraju povuče njezinu preživjelu sestru u opasnu potragu za istinom. U njoj glume Alycia Debnam-Carey, Josh Bonzie, Jayden Elijah i West Duchovny, kći glumačkog para Davida Duchovnyja i Tee Leoni.

Saint X Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Arnold, Netflix, 7. lipnja

Ova trodijelna dokumentarna serija bilježi putovanje Arnolda Schwarzeneggera od austrijskog sela do najviših ešalona američkog sna. U nizu iskrenih intervjua Schwarzenegger, njegovi prijatelji, neprijatelji, kolege i promatrači pokrivaju sve, od dana u kojima je pumpao mišiće do njegovih trijumfa u Hollywoodu, političke karijere te turbulencija u njegovom obiteljskom životu.

Arnold Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Never Have I Ever, Netflix, 8. lipnja

'Never Have I Ever' komedija je odrastanja o kompliciranom životu suvremene američke tinejdžerice prve generacije indijskih doseljenika. U seriji glumi Maitreyi Ramakrishnan kao Devi, uspješna srednjoškolka koja ima kratak fitilj, što je dovodi u teške, ali i urnebesne situacije. Ovo je četvrta i ujedno zadnja sezona hit serije u kojoj će se pojaviti i neka nova lica, Michael Cimino (Love, Victor) i Jeff ​​Garlin (The Goldbergs). Oba lika ulaze u seriju kao potencijalni ljubavnici Devi i Nirmale.

Never Have I Ever Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Lake, 2. sezona, Prime Video, 9. lipnja

U drugoj sezoni Justin (Jordan Gavaris) i Riley (Travis Nelson) odlučuju ozakoniti svoju vezu. Ali njihovi planovi, kao i voljena kućica za čamce, nestaju u plamenu. Osjećajući sram i krivnju, Justin pokušava dokazati svoju nevinost, obnoviti srce jezera i ponovno osvojiti čovjeka kojeg voli. U međuvremenu Maisy-May (Julia Stiles) nosi se s vlastitim požarom: povratkom majke Mimsy (Lauren Holly), koja tvrdi da umire i želi provesti posljednje ljeto s obitelji na jezeru. Billie (Madison Shamoun) vraća se na zamišljeni jednotjedni odmor, no sve se mijenja nakon što joj zgodni Forrest (Jhaleil Swaby), žestoki klimatski aktivist i Ivy (Max Amani) iznenada daju dva razloga da joj upropaste ljeto.

The Lake Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Noćni posjetitelj (The Night Caller), Pickbox, 9. lipnja

Već 9. lipnja stiže dokumentarna serija o najzloglasnijem australskom serijskom ubojici, Noćni posjetitelj. Serija prikazuje i istražuje mučno nasljeđe ubojice – tragedije, tuge, odgovornosti i iskupljenja – viđeno očima redatelja koji se vraća u svoj dom iz djetinjstva i provodi vrijeme s onima koji su najbliži ubojici i njegovim žrtvama čije je živote nepovratno promijenio. Početkom šezdesetih Perth je bio sunčan, miran i nevin grad, sve dok ga iznenada nije razorila bujica užasnih, različitih, naizgled besmislenih ubojstava koja lokalna policija nije uspjela povezati i pripisati jednom čovjeku sve dok nije bilo prekasno, a onda su krenula zataškavanja s tragičnim posljedicama.

S neviđenim pristupom ženi ubojice i dvojici muškaraca krivo osuđenih za njegove zločine, ovo je serija o razornim posljedicama serijskih ubojstava i o tome kako su se njegove žrtve, uključujući njegovu ženu i one krivo osuđene za njegove zločine, spojile u tuzi i nepravdi, u potrazi za zatvaranjem i iskupljenjem, što uključuje konačno pozivanje policije na odgovornost.

The Full Monty, Disney+, 14. lipnja

Odvijajući se 25 godina nakon prikazivanja britanskog hita, nova serija pratit će istu grupu braće dok 'plove' postindustrijskim gradom Sheffieldom i sektorima zdravstva, obrazovanja i zapošljavanja u raspadanju. Ova komedija i drama otkrit će što se dogodilo s ekipom nakon što su ponovno obukli 'opremu', istražujući njihove bistrije, luckastije i očajnije trenutke. Također će istaknuti kako se svijet ovih heroja radničke klase, koji još uvijek žive u Sheffieldu, promijenio desetljećima poslije.

The Full Monty Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Halloween Ends, SkyShowtime, 14. lipnja

Dugotrajna borba između Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) i zastrašujućeg Michaela Myersa primiče se kraju. Nakon nekoliko godina bjesomučni maskirani ubojica nastavlja izmicati smrti te proganja Laurie i njezinu obitelj. Ovim, trećim dijelom uzbudljive sage, koja je započela kinohitom 'Halloween' (2018.), redatelj David Gordon Green zaključuje svoju trilogiju te nam daruje izvanrednu i napetu završnicu.

Halloween Ends Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Star Trek: Strange New Worlds, 2. sezona, SkyShowtime, 16. lipnja

Serija 'Star Trek: Strange New Worlds' prati godine tijekom kojih je kapetan Christopher Pike bio za kormilom broda U.S.S. Enterprise. U njoj nastupaju popularni glumci Anson Mount (kapetan Christopher Pike), Rebecca Romijn (Broj Jedan), Ethan Peck (znanstveni časnik Spock), Jess Bush (sestra Christine Chapel), Christina Chong (La’an Noonien-Singh), Celia Rose Gooding (kadetkinja Nyota Uhura), Melissa Navia (poručnica Erica Ortegas) i Babs Olusanmokun (dr. M’Benga). Osim toga, u drugoj sezoni ponovno ćemo vidjeti posebnog gosta Paula Wesleyja u ulozi Jamesa T. Kirka, kao i Carol Kane, novu članicu glumačke postave u ulozi Pelije. Serija prati dogodovštine kapetana Pikea, znanstvenog časnika Spocka i Broja Jedan tijekom njihova istraživanja novih svjetova diljem galaksije u godinama prije negoli je kapetan Kirk preuzeo zapovjedništvo nad brodom U.S.S. Enterprise.

Star Trek: Strange New Worlds, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Extraction 2, Netflix, 16. lipnja

Chris Hemsworth vraća se kao Tyler Rake u nastavku Netflixovog hit akcijskog filma. Nakon što je jedva preživio događaje iz prvog filma, australski plaćenik zadužen je za još jednu smrtonosnu misiju: ​​spašavanje pretučene obitelji nemilosrdnog gruzijskog gangstera koju drže u zatvoru.

Extraction 2 Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Ubojstvo Meredith Kercher (The Murder of Meredith), Pickbox, 16. lipnja

16. lipnja stiže dokumentarac Ubojstvo Meredith Kercher koji želi preoblikovati priču o strašnim događajima koji su se dogodili prije 15 godina. Naime, 1. studenoga 2007. bio je blagdan Svi sveti, državni praznik u Italiji. Talijanski cimeri međunarodne studentice Meredith Kercher bili su izvan grada u posjetu obitelji i kolegama studentima, a Amerikanka Amanda Knox bila je u kući svog dečka Raffaelea Sollecita. Te je večeri Meredith išla k trima britanskim prijateljicama na pizzu i u kino otišavši otprilike u 20.45, a kući ju je otpratila jedna od djevojaka. Ovo je bio posljednji put da je Meredith viđena živa. Tijekom sljedećih osam godina Meredithin život i reputacija bit će uništeni, a njezina će priča biti zasjenjena onom njezine cimerice Amande Knox koja je optužena da je jedna od triju osoba odgovornih za Meredithinu smrt. Riječima onih koji su uključeni u slučaj, dokumentarac ispituje dokaze, ego i pogreške koje su Meredithinoj obitelji ostavile više pitanja nego odgovora.

Obitelj pravednika, 3. sezona (The Righteous Gemstones), 19. lipnja, HBO Max

Serija 'Obitelj pravednika' priča priču o svjetski poznatoj obitelji teleevangelista s dugom tradicijom devijantnosti, pohlepe i dobrotvornog rada. Kad se razmaženoj djeci Gemstonea konačno ostvari želja da preuzmu kontrolu nad Crkvom, otkriju da je vodstvo teže nego što su zamišljali i da njihov ekstravagantni stil života ima visoku cijenu.

The Righteous Gemstones Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Mrs. Harris Goes To Paris, SkyShowtime, 19. lipnja

Omiljena francuska glumica, nominirana za Oscara, Isabelle Huppert i neodoljivi Lucas Bravo, koji nam je osvojio srca u hit seriji 'Emily in Paris', zvijezde su filma koji prati priču o Adi Harris i kući Dior. Kada uvijek praktična Ada, čiji lik glumi Lesley Manville, ugleda predivnu Diorovu haljinu u sobi bogate klijentice, iznenada osjeti neodoljivu želju za tim odjevnim komadom. Odlučna u tome da ostvari svoje snove, Ada kreće u nevjerojatnu pustolovinu u Pariz kako bi si priuštila jedinstveno umjetničko djelo.

Nakon što je radila dodatne poslove i uštedila svaki novčić, čak i iskušala sreću na trkalištu, Ada si konačno može priuštiti Diorovu haljinu. Oprašta se od prijatelja Vi (Ellen Thomas) i Archieja (Jason Isaacs) te kreće u Pariz posjetiti prestižnu modnu kuću Dior i ostvariti svoje snove. No nailazi na niz neočekivanih prepreka. Jedna od njih je zastrašujuća Diorova Madame Colbert (Isabelle Huppert), a ona se ježi na samu pomisao da obična čistačica nosi visoku modu. Unatoč svim teškoćama, Ada odbija otići iz Pariza bez haljine. Njezina nepokolebljivost šarmira Diorova računovođu i idealista Andréa (Lucas Bravo), ljubaznu manekenku Natashu (Alba Baptista) i otmjenog markiza De Chassagnea (Lambert Wilson), najpoželjnijeg samca u Parizu. Ada uskoro otkriva da mijenjajući svoj život mijenja i živote ljudi oko sebe. Možda bi mogla pomoći spasiti i samu modnu kuću Dior!

Mrs. Harris Goes To Paris Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ubojstvo Pabla Escobara (Killing Escobar), Pickbox 19. lipnja

19. lipnja stiže dokumentarni film Ubojstvo Pabla Escobara, istinita priča o misiji atentata na najopasnijeg čovjeka u svijetu. Godine 1989. škotskog plaćenika i bivšeg SAS-ova operativca Petera McAleesea unajmio je kolumbijski narkokartel da vodi mali tim bivših komandosa specijalnih snaga u misiji ubojstva najvećeg svjetskog narkobossa Pabla Escobara. S nikad viđenim pristupom, snimkama misije i intervjuima s McAleeseom i drugim ključnim igračima u priči, film otkriva kako su nasilno odrastanje u Glasgowu, obuka u SAS-u i iskustvo plaćeništva u Africi McAleesea doveli do džungli Kolumbije da ubije Escobara i kako će mu ova misija zauvijek preoblikovati život.

Secret Invasion, Disney+, 21. lipnja

U novoj seriji iz Studija Marvel, smještenoj u današnji MCU, Nick Fury saznaje za tajnu invaziju frakcije Skrullova koji mijenjaju oblik. Fury se pridružuje saveznicima, uključujući Everetta Rossa, Mariju Hill i Skrulla Talosa, koji si je stvorio život na Zemlji, te se utrkuju s vremenom da bi spriječili neizbježnu invaziju Skrulla i spasili čovječanstvo. U seriji glume Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Emilia Clarke...

Secret Invasion Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

El Chapo i Sean Penn: Zbrka u džungli (El Chapo and Sean Penn: Bungle in the Jungle), Pickbox, 19. lipnja

19. lipnja stiže i dokumentarni film El Chapo i Sean Penn: Zbrka u džungli. Najtraženiji, najopasniji i najbogatiji narkobos u svijetu pristao je sastati se s Pennom kako bi dao prvi i jedini intervju otkako je pobjegao iz najčuvanijeg meksičkog zatvora. Prvi put kamere ulaze na taj sastanak i otkrivaju pravu priču o tome što se dogodilo iza kulisa, tko je organizirao sastanak, identitete dvojice tajanstvenih muškaraca koji putuju s Pennom i tajnu holivudsku osobu koja stvarno vuče konce, s ponudom od šest milijuna dolara za prava na El Chapovu životnu priču.

I tek tako (And Just Like That), HBO Max, 22. lipnja

Napokon stiže druga sezona spin-offa 'Seksa i grada', u kojoj nas čekaju nove avanture popularnih junakinja. Iako im se ni ovaj put neće pridružiti mnogima omiljena Samantha Jones, potvrđen je povratak Carrienog bivšeg dečka Aidana. Nova avantura poznatog bivšeg ljubavnog para rađa brojna pitanja, a mnogi tvrde da će Carrie i Aidan konačno dobiti sretan završetak, što su po njima oduvijek trebali imati. Prijateljice će se naći pred novim izazovima, no možemo biti sigurni da će svemu tome pristupiti sa stilom!

'I tek tako...' - foršpan 2. sezone Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Through My Window: Across the Sea, Netflix, 23. lipnja

Ares je otišao studirati u Stockholm, a on i Raquel održavaju vezu na daljinu, što je veći izazov nego što su očekivali. Kad dođe ljeto i oni se ponovno sretnu, duga razdvojenost i ljudi koje su tijekom tog vremena upoznali pokazat će se kao izazov za vezu za koju su mislili da je neraskidiva.

Through My Window: Across the Sea Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Black Mirror, 6. sezona, Netflix, lipanj

I u novoj sezoni mračne i satirične serije Charlieja Brookera možete očekivati ​​neočekivano. Šesta sezona 'Black Mirrora' najnepredvidljivija je, najneočekivanija i najnepredvidljivija do sada, najavljuju s dozom tajanstvenosti na Netflixu.

Black Mirror, 6. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Tom Clancy's Jack Ryan, 4. sezona, Prime Video, 30. lipnja

Četvrta i zadnja sezona akcijske serije 'Jack Ryan' s Johnom Krasinskim u glavnoj ulozi dijelom je snimana u Dubrovniku. Glavnog lika gledat ćemo u njegovoj najopasnijoj misiji dosad: suočavanju s neprijateljem, kako stranim, tako i domaćim. Kao novi vršitelj dužnosti zamjenika direktora CIA-e, Ryan ima zadatak otkriti unutarnju korupciju i pritom otkriva niz sumnjivih crnih operacija koje bi mogle otkriti ranjivost zemlje. Dok s ekipom istražuje koliko je duboka korupcija, otkriva daleko goru stvarnost - spajanje narkokartela s terorističkom organizacijom - naposljetku otkrivajući zavjeru mnogo bližu kući i testirajući svoju vjeru u sustav za koji se borio. Osim Krasinskog, Wendella Piercea kao Jamesa Greera, Michael Kelly kao Mikea Novembera i Betty Gabriel kao vršiteljicu dužnosti direktorice CIA-e Elizabeth Wright, u novoj sezoni vraća se Abbie Cornish u ulozi Cathy Mueller, a ekipi se ove sezone pridružuju Michael Peña kao Domingo Chavez i Louis Ozawa kao Chao Fah.

JACK RYAN Season 4 Trailer (2023) John Krasinski, Action Series Izvor: Društvene mreže / Autor: Movue Coverage