Velikodušna milijarderka

Bivša supruga Jeffa Bezosa ne odustaje od dobrih djela; donirala dvije milijarde eura

08.12.2023 u 14:54

Bionic
Reading

Američka književnica, filantropica i bivša supruga trećeg najbogatijeg čovjeka na svijetu, Jeffa Bezosa vijest je objavila u srijedu na svojoj web stranici, Yield Giving

U objavi je rekla da je neprofitna organizacija donirala 360 organizacija. Donirala je Udruženju azijsko-američkih novinara (neotkriveni iznos) i 12 milijuna dolara Medicinskom fakultetu Sveučilišta Howard. Donacije su primile organizacije koje su pružale pomoć ruralnim zajednicama u Indiji, službe za dostavu tableta za pobačaj i nekoliko službi za pružanje pravne pomoći.

Web stranica Yield Giving posjeduje bazu podataka o iznosima donacija filantropskih organizacija. Gotovo svi objavljeni iznosi bili su u milijunima, a nekoliko, poput Canopy Planeta (okolišna pravda), Start Early (humanitarna udruga za razvoj djece) i Malaria Consortium, iznosilo je 10 milijuna dolara. Neke su donacije dosegle 20 milijuna dolara.

Scott je dobro poznata po svom filantropskom djelovanju. Sa svojim bivšim suprugom Jeffom Bezosom izgradila je tehnološkog diva Amazon. Par se razveo 2019. Ona trenutno ima neto vrijednost od 33,7 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera i treća je najbogatija žena u SAD-u te 47. u svijetu.