iskrena objava

Bivša Disneyeva zvijezda šokirala obožavatelje: 'Od sada sam nebinarna osoba'

19.05.2021 u 20:22

Bionic
Reading

Američka pjevačica i glumica Demi Lovato na društvenim mrežama objavila je kako je postala nebinarna osoba. Tu odluku donijela je nakon puno iscjeljujućeg rada na sebi

'Svaki dan kada se probudimo, pruža nam se još jedna prilika i mogućnost da budemo ono što želimo i ono što priželjkujemo. Provela sam veći dio svog života odrastajući pred svima vama ... Vidjeli ste dobro, loše i nešto između. Ne samo da mi je život putovanje, već sam živjela i za one s druge strane kamera. Danas je dan s kojim sam tako sretna što želim podijeliti više svog života sa svima vama - ponosna sam što vas obavještavam da se identificiram kao nebinarna i službeno ću promijeniti svoje zamjenice u oni, napisala je Demi na svom Twitter profilu.

'Ovo je uslijedilo nakon puno iscjeljujućeg i samoreflektivnog rada. Još uvijek učim i ulažem u sebe, i ne tvrdim da sam stručnjak ili glasnogovornik. Dijeljenje ovog s vama sada otvara novu razinu ranjivosti za nas. Radim ovo za one koji nisu mogli podijeliti tko su zaista sa svojim voljenima. Molim vas, nastavite živjeti u svojim istinama i znajte da vam šaljem ljubav,' dodala je Demi u objavi.

Demi je još u ožujku ove godine objavila da je panseksualna osoba, a u rujnu prošle godine prekinula je zaruke s Maxom Ehrlichom, s kojim je bila u vezi od početka pandemije. Od tada se nije često pojavljivala u javnosti, a ova objava privukla je popriličnu pažnju.

Demi je u objavi također istaknula kako promjena predstavlja raznovrsnost i slobodu njenog spolnog izražavanja. Naime, nebinarne osobe ne identificiraju se niti kao muškarci niti kao žene, a Demi od sada, više neće koristiti zamjenicu 'Ja' za sebe nego zamjenice u množini 'oni', 'one' i 'ona'.

Podsjetimo, Demi Lovato proslavila se ulogom u Disneyjevom filmu 'Camp Rock' 2008. godine, a u međuvremenu je objavila sedam studijskih albuma, a svi su uvršteni na američki listu Top pet najboljih. Najnoviji album ' Dancing With the Devil … The Art of Starting Over' dosegao je drugo mjesto u SAD-u i Velikoj Britaniji u travnju te ga je pratio niz iskrenih Youtube dokumentarnih videa. U njima je Lovato opisala svoju borbu s ovisnošću o drogama i alkoholu te poremećajem prehrane.

Ovom objavom Demi Lovato se pridružila još jednom poznatom pjevaču koji se izjasnio kao nebinaran. Sam Smith svoj novi identitet objavio je u ožujku 2019. godine rekavši: 'Nisam muško ni žensko, mislim da se nalazim negdje između.'