TRAŽE ODŠTETU

Bitka Angeline Jolie i Brada Pitta oko francuske vinarije ne prestaje, a njemu je stigla i tužba na 250 milijuna dolara

07.09.2022 u 12:29

Bionic
Reading

Bivša tvrtka Angeline Jolie tuži Brada Pitta za 250 milijuna dolara tvrdeći da je 'ukrao' njihov posao s francuskim vinima od nje i potajno preselio imovinu na prijatelje i isprazne projekte, a sve kako bi osigurao da ona 'nikada ne vidi ni novčića' od profita

Nakon tri godine veze, Angelina Jolie i Brad Pitt kupili su prekrasno imanje s vinarijom u Francuskoj, a onda su se upravo tamo 2104. godine odlučili i vjenčati. Brak se u međuvremenu raspao, a vinarija koja im je trebala donijeti užitak, ali i dobit, na kraju je postala glavni predmet njihovih međusobnih sudskih tužbi.

Angelina Jolie svoj je udio u imanju i vinariji prodala, a sada je tvrtka koja je od nje kupila odlučila podići tužbu protiv Brada Pitta, u vrijednosti od 250 milijuna dolara tvrdeći da je on, zajedno sa grupom svojih prijatelja, pokrenuo podmuklu kampanju kako bi ponovno 'preuzelo kontrolu' nad francuskom vinarijom, koju je kupio s bivšom suprugom, a sve kako bi uzvratio udarac Angelini Jolie zbog mukotrpne brakorazvodne parnice, ali i bitke za skrbništvo nad djecom. Ovakvim razvojem događaja dogodilo bi se i to da Angelina Jolie više ne bi dobila ni novčića od profita.

Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U podignutoj tužbi se navodi i kako je Pitt pokušao iskoristiti veliki financijski udio Angeline Jolie u vinariji, a sve kako bi je prisilio da potpiše 'klauzulu o šutnji', kojom bi je ušutkao. Tako Angelina Jolie ne bi govorila o okolnostima koje su dovele do njihova razvoda, kao i o informacijama da je Brad Pitt potrošio milijune tvrtkinog novca na izmišljene projekte, među kojima je bio i milijun dolara izdvojenih za izgradnju bazena.

Sudski spisi podneseni su u utorak u Los Angelesu, i u njima stoji kako je par, nakon što je 2008. kupio imanje od 1300 hektara u južnoj Francuskoj, zajednički uložio desetke milijune dolara kako bi ga unaprijedili, no ono što je najzanimljivije je da po svim ovim navodima ispada da iza svega ne stoji tvrtka koja je otkupila dionice od Angeline Jolie, već sama holivudska glumica.

Angelina Jolie i Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Toj činjenici u prilog ide i dio iz tužbe u kojem stoji kako su bivši supružnici posjedovali po 50 posto vinarije i imanja, kao i da je 'veći dio Jolienog osobnog bogatstva' vezan uz vinariju. Par je, prema tim spisima, navodno imao dogovor da će Angelina nadgledati njihove humanitarne projekte, u koje spada i Zaklada Jolie-Pitt, dok je 'nadzor nad ulaganjem para u Chateau Miraval ostavljen u Pittovim rukama'.

U papirima se nalazi i dio o zloglasnoj svađi na privatnom letu 2016. godine, nakon čega je Jolie podnijela zahtjev za razvod.

  • +8
Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: AFFINITYPICTURE / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Ovu tužbu pokrenula je tvrtka Nouvel, koju je glumica osnovala kako bi zadržala svoj udio u vinariji, a koji je nedavno prdala divu za proizvodnju alkoholnih pića Stoli.