INTRIGANTNE LJUDSKE SUDBINE

Biografije na ekranu postale su najpopularniji žanr – ovo su naši favoriti

31.08.2022 u 13:13

Bionic
Reading

Biografski filmovi otkrivaju intrigantne ljudske sudbine zbog čega ih vrijedi pogledati

Biografski filmovi postali su iznimno popularni u posljednjih desetak godina, ali stvarne priče oduvijek su bile inspiracija iza najvećih filmskih ostvarenja. Osim što su omiljeni među širokom publikom, također su nagrađivani i cijenjeni među filmskim kritičarima. Uz filmove novijeg datuma, ovo je prilika da se ponovno otkriju stariji biografski filmovi koji su također visoke razine produkcije i glume. Biografije (bile književne ili filmske) su iznimna prilika za upoznavanje različitih i zanimljivih života pojedinaca.

Donosimo vam popis odličnih biografskih filmova (i jedne serije) – a sve ih možete pogledati na Pickbox NOW streaming servisu!

Leptir (Papillon)

Leptir je cijenjeni film (a ne samo kao biografija) s talentiranom glumačkom postavom. Film progovara o životu Henrija 'Papillona' Charrièrea iz 1930-tih godina, tj. radnja slijedi njegov život i bijeg iz kažnjeničke kolonije na Vražjem otoku u Južnoj Americi. Nepravedno kažnjeni pojedinac, nesretna ljubav, prijateljstvo, sloboda i pitanje njezine cijene – sve su to dijelovi ovog filmskog klasika koji će vas ostaviti bez daha. Prij nekoliko godina izašao je i remake, ali mnogi su se složili da je originalan film s Dustinom Hoffmanom i Steveom McQueenom neusporedivo bolji.

Snowden (Snowden)

Želite pogledati film o relativno nedavno događaju koji je potresao cijeli svijet? Volite vijesti iz tehnološkog svijeta? Snowden ili punim imenom Edward Joseph Snowden je američki zviždač koji je razotkrio javnosti informaciju da se špijunira digitalna komunikacija diljem cijelog svijeta – stranih vlada, terorističkih skupina i običnih Amerikanaca. Glavnu ulogu igra hvaljeni glumac Joseph Gordon-Levitt, a napeti triler prati njegovu priču od odluke da otkrije tajne informacije do bijega iz SAD-a i svih posljedica koje osjetio na vlastitoj koži.

Stander (Stander)

Ljubitelj ste true crime sadržaja? Film Stander prati policijskog kapetana i pljačkaša banka André Standera. Saznajte više o njegovim zločinima te motivaciji koja mu je pribavila naslov najtraženijeg pljačkaša u Južnoj Africi.

Totti (One Captain)

Za razliku od prošlih preporuka, ovo je jedina serija na popisu! Također je i komedija. Ona je stvorena za sve ljubitelje sporta, a pogotovo nogometa. Serija prati privatni i profesionalni život nogometaša Francesca Tottija i njegove posljednje dvije sezone u Romi. Totti se suočava s raznim usponima i padovima dok nastoji produžiti profesionalnu karijeru. Film pruža jedinstven pogled ‘iza kulisa’ u život jednog od najpoznatijih nogometaša današnjice.