ZANIMLJIVI DETALJI

Biografija otkriva kakva je bila Meghan Markle prije nego je upoznala princa Harryja

13.04.2018 u 06:52

Bionic
Reading

Uskoro izlazi biografska knjiga o budućoj vojvotkinji Meghan Markle, koju je mjesecima pripremao Andrew Morton. Isti autor zaslužan je i za biografiju princeze Diane, a sada je otkrio nekoliko nevjerojatnih činjenica o lijepoj Amerikanki koja je zavela princa Harryja

Zanimanje za buduću suprugu princa Harryja ne jenjava već mjesecima, pa tako mnogi s nestrpljenjem iščekuju knjigu o njezinu životu autora Andrewa Mortona. Evo što biografija otkriva o lijepoj Amerikanki.

Obiteljske i rasne tenzije obilježile su njezino djetinjstvo

Meghan je kći rastavljenih roditelja, Afroamerikanke Dorije Ragland i bijelca Thomasa Marklea, koji iz prvoga braka ima dvoje djece. Meghan dakle s očeve strane ima polusestru Yvone Samanthu te polubrata Thomasa Jr.-a. Već i prije Meghanina dolaska na svijet situacija nije bila idealna. Bivša obitelj Thomasa Marklea nije prihvaćala Doriju te su je često vrijeđali na rasnoj osnovi. Situacija se dodatno pogoršala rođenjem Meghan. Njezina polusestra Yvone često je bila ljubomorna jer je beba bila u središtu očeve pozornosti. Takvi su se odnosi nastavili i tijekom Meghanina odrastanja.

  • +13
Roditelji Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža

Njezin otac imao je zanimljive odgojne metode

U knjizi se polubrat Meghan Markle prisjetio jedne anegdote iz djetinjstva koja je otkrila zanimljive odgojne metode njihovog oca. Naime, dok je Meghan još bila sasvim mala, njezin polubrat imao je običaj pozvati društvo kod sebe te bi nerijetko pušili marihuanu. To se naravno nije svidjelo njegovom ocu. Kako bi spriječio dečke da puše blizu Meghan, poslužio se, blago rečeno, zanimljivom metodom. Praznu bebinu pelenu napunio je pudingom od čokolade i počeo jesti sadržaj. Pritom je uvjerio tinejdžere da radi nešto odvratno i oni se više nisu pojavljivali u njegovoj kući.

Kuća Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Velik uzor Meghan Markle bila je princeza Diana

Meghan je oduvijek idealizirala princezu Dianu, a jako ju je pogodila njezina smrt. Morton u knjizi tvrdi kako je tada 16- godišnja Meghan u školi gledala sprovod i plakala. Ističe i kako joj je Diana bila uzor u humanitarnom radu, a manje joj je bila zanimljiva zbog kraljevskog statusa.

Zanimala ju je i politika

Još od rane dobi Meghan je bila politički angažirana. Bila je vrlo aktivna u školskim debatama, pratila je sve izbore, a posebno predsjedničke. Organizirala bi prosvjede oko škole ako nešto, prema njezinom mišljenju, nije bilo pošteno.

Osim glumom, bavila se diplomacijom

Tijekom studiranja na prestižnom fakultetu Northwestern jedan semestar Meghan je provela u Argentini te je radila u američkoj ambasadi. U to vrijeme odlučila je svoje glumačke planove staviti na stranu i posvetiti se međunarodnim odnosima. 'Bila sam u potpuno drugačijem svijetu i onda sam odjednom uskočila u ovaj u kojem sam danas', ispričala je jednom prilikom.

Nikada nije voljela Donalda Trumpa

Tijekom probijanja na glumačkoj sceni mlada Meghan prihvaćala je razne ponude i odlazila na svakojake audicije. Tako je završila i u nekoliko epizoda popularnog showa 'Deal or No Deal’. Njezina uloga bila je donijeti kovčeg s novcem pobjedniku.

Zanimljivo je kako je na set često znao dolaziti i Donald Trump i upoznavati mlade djevojke. No Meghan je takve situacije uvijek izbjegavala. Njezini suradnici naglašavaju da je lijepa brineta uvijek savjesna u poslu, a u privatno vrijeme se zna opustiti i zabaviti.

Njezin prvi brak bio je pun sukoba i svađa

Trevora Engelsona, prvog supruga s kojim je braku bila dvije godine, Meghan Markle upoznala je na setu, na kojem su oboje započinjali svoje karijere. Ona kao glumica, a on kao producent. Dok je njezin put išao malo teže, on se brzo probio u branši. Upravo zato dolazilo je i do svađa i sukoba. Navodno Trevor nije smatrao Meghan dovoljno spremnom za ulogu u jednom od svojih filmova. Isto tako, njih dvoje karakterno su jako različiti. Ona je perfekcionist, a on bi često znao dolaziti nespreman i neuredan na posao.

Brak je završila na vrlo neuobičajen način

Godinu dana nakon što je dobila ulogu u seriji 'Suits' Meghan i Trevor odlučili su se vjenčati. Ceremonija je održana na Jamajci, a za vjenčanje je odjenula žuti bikini na točkice. Učestala druženja s novim društvom te sve veći sukobi sa suprugom doveli su do razvoda braka. Bračna idila trajala je samo dvije godine. Kako bi prestala misliti na ljubavni krah i bivšeg supruga, Meghan se odlučila riješiti svih stvari koje su je podsjećale na Trevora. Zato mu je vjenčani prsten poslala poštom, a bacila je sve kućanske aparate koje su dobili na poklon.

Prvi izlazak u javnost osmislio je princ Harry

Mjesecima su se skrivali i čuvali svoju ljubav od javnosti i medija, a onda je došao čas da obznane svijetu koliko se vole. Prvi zajednički izlazak princa Harryja i Meghan Markle osmislio je sam princ. On je bio taj koji je zaželio da to bude upravo na Invictus Games u Torontu. Sretni, nasmijani i držeći se za ruke 28. rujna prošle godine potvrdili su svoju romansu.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Meghan se dugo pripremala za čajanku s kraljicom

Upoznati kraljicu Elizabetu velika je stvar, a kada dolazite kao djevojka njegova unuka Harryja, onda se od vas mnogo očekuje. Zato je Meghan mjesecima učila kako pravilno ispijati čaj da bi bila spremna pokazati svoje znanje pred britanskom kraljicom, inače velikom ljubiteljicom čaja. Osim toga, tradicija ispijanja čaja u Engleskoj štuje se već dugo, a pripadnici kraljevske obitelji drže šalicu pod točno određenim kutom tako da istom rukom pridržavaju tanjurić i šalicu.