SJEĆATE LI JE SE?

Bila je dance zvijezda 90-ih, a evo što danas radi Splićanka Simplicia

05.03.2024 u 13:10

Bionic
Reading

Vrijeme dancea je bilo nezamislivo bez Splićanke, Diane Vunić koja je nastupala pod umjetničkim imenom Simplicija. S vremenom je utonula u anonimnost, ali se nedavno pojavila na velikom koncertu dancera, festivalsko-memorijalnom glazbenom spektaklu u zagrebačkoj Areni te se opet glazbeno aktivirala

Pjesme 'Ciganka', 'Plima', 'Ja ću te zapaliti' bile su neizostavne u radijskom eteru tijekom dancemanije devedesetih godina. Interpretirala ih je Simplicia koja je tada radila sa Sennom M, a mnogi će je se sjetiti po zanimljivim kostimima i crnom krpenom lutkom Dr.Repom.

Punila je diskoteke i dvorane diljem Hrvatske, obožavali su je publika i novinari, no na vrhuncu karijere povukla sa scene i javnog života jer joj je trebala promjena stila glazbe i života. Potom se 'vratila' 2004. godine kada je u vlastitoj produkciji i kao autorica glazbe i teksta snimila pop pjesmu 'Moja ljubav nije slijepa' koja je te godine uvrštena među 20 najemitiranijih pjesama te godine, a nakon nje snimila je još jedan singl.

Ni tada se vratila u javni život nego je, kako je izjavila, 'samo testirala svoj autorski potencijal i dokazala sebi da ima talent za stvaranje hitova'.

Izvor: Društvene mreže

Počela je počela raditi na jazz projektu na kojem je bila producentica i autorica glazbe. Snimila je pjesmu za koju joj je tekst ni manje ni više napisao Arsen Dedić, no bolest ju je spriječila u nastavku rada. Umjesto realizacije novog albuma i povratka na scenu fokus joj je bilo zdravlje.

Zadnjih godina je živjela 'vani', među ostalim i u Americi. Ima svoje permakulturno imanje na kojem proizvodi svoju hranu, a u jednoj od zadnjih objava na Instagramu je obznanila kako traži stan u Zagrebu te je najavila rad na novim pjesmama. Od vremena kad je žarila i palila glazbenom scenom do sada, fizički se nije puno promijenila. Još uvijek ima super liniju, dugu kosu, a i imidž joj je isti - fura kape, hudice i šarene, 'komotne' odjevne komade.