IZGRADNJA BRENDA

Ben Affleck i Matt Damon ponovo u zajedničkom projektu, rade film o povijesnoj suradnji Michaela Jordana i Nikea

20.04.2022 u 12:29

Bionic
Reading

Slavni holivudski prijatelji koji su svoj prvi Oscar osvojili za scenarij filma 'Dobri Will Hunting' još 1998. godine, ponovo imaju zajednički projekt, a ovoga puta je riječ o jednoj od najzanimljivijih i najuspješnijih sportsko-marketinških suradnji u povijesti - onoj između Michaela Jordana i Nikea

Za sada film nema naziv, a produciraju ga Amazon Studios, Mandalay Pictures i Skydance Sports. Radnja će pratiti bivšeg izvršnog direktora Nikea Sonnyja Vaccarra i njegov dugogodišnji napor da u okrilje tvrtke dovede tadašnju veliku košarkašku nadu - Michaela Jordana.

Matt Damon će glumiti Vaccara, koji je sredinom osamdesetih vodio Nike, koji se u to vrijeme dok su adidas i Converse bili neprikosnoveni. Ben Affleck će režirati, pisati, producirati, ali i glumiti suosnivača Nikea Phila Knighta, piše The Hollywood Reporter.

Iako se u filmu mnogo toga vrti oko Michaela Jordana, za sada se čini da lik slavnog košarkaša neće imati veću ulogu u filmu. Umjesto toga, fokus će biti na Vaccarrovim naporima da dođe do Jordana, što ćemo biti prikazano kroz susrete s njegovim roditeljima, bivšim trenerima, savjetnicima i prijateljima.

Upravo je potpisivanje Jordana bio ključni potez Nikea, koji je na nakon toga doživio poslovni uzlet. Dogovor je pokrenuo globalnu, više milijardi dolara vrijednu suvremenu industriju tenisica, a također je pomogao sportu da učini isto. Posjetimo, nakon tri godine provedene na Sveučilištu North Carolina Michael Jordan odlučio je doći u NBA ligu, a 1984. bio je treći izbor na draftu. Navodno je želio potpisati ugovor s Converseom (koji je nosio na fakultetu) ili adidasom, no u toj tvrtki preferirali su u to vrijeme igrače visoke sedam stopa (213 cm) pa im on sa svojih 198 cm nije bio zanimljiv, što danas zvuči nevjerojatno. Jordan je na kraju potpisao za Nike za 250.000 dolara godišnje, a ostalo je povijest…

Osnivač Nikea Phil Knight ocijenio je potpisivanje Jordana najboljom odlukom koju je ikada donio, a danas samo Nikeov Jordan Brand donosi otprilike 3,6 milijardi dolara prihoda.

Ovo je ujedno i prvi put da će Affleck režirati film u kojem Matt Damon ima glavnu ulogu, a slavni dvojac trenutno prerađuje scenarij koji je napisao Alex Converyand. Damon i Affleck zajedno su glumili u brojnim filmovima, od 'School Ties' (1992.) do 'Jay i Silent Bob uzvraćaju udarac' ( 2000., te 'Posljednjeg dvoboja' (2021.). Godine 1998. osvojili su Oscara za zajednički scenarij 'Dobrog Willa Huntinga' (1997., u kojem su glumili uz pokojnog Robina Williamsa.

  • +5
Jennifer Lopez i Ben Affleck Izvor: Profimedia / Autor: VERONESI / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Producent Peter Guber (Mandalay Pictures) i predsjednik Skydance Sportsa John Weinbech također sudjeluju na filmu, a prethodno su zajedno producirali nagrađivanu dokumentarnu seriju Michaela Jordana 'The Last Dance' za ESPN Films i Netflix.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube