NIJE U ŠOLDIMA SVE

Kako je Michael Jordan glatko odbio 100 milijuna dolara, a samo se trebao pojaviti na jednom događaju

07.09.2021 u 11:17

Bionic
Reading

Iako je legendarni košarkaš Michael Jordan u NBA mirovinu otišao prije 18 godina, i dalje je jedan od najplodnijih influencera na svijetu. Poznati sportaš ostavio je trag sa svojom robnom markom Jordan, a njegovi su talenti i poslovna sposobnost nadišli generacije

Ne čudi stoga što mu se dive obožavatelji diljem svijeta, skačući pred njega ili barem pokušavajući uhvatiti njegov pogled gdje god da se pojavi, čemu smo i na Jadranu mogli svjedočiti ovoga ljeta.

U nedavnom podcastu Jordanov bivši agent David Falk progovorio je o nevjerojatnim novčanim ponudama za pojavljivanje superzvijezde na događajima koje je Jordan glatko odbio.

'Prije nekoliko godina bio je u Aziji na utakmici Charlotte uoči sezone i jedna mi je žena s Filipina ponudila sedam milijuna dolara da se Jordan jedan dan pojavi i zaigra na golf turniru. On je to odbio', otkrio je Falk, ali to nije najveća ponuda koju je legendarni košarkaš odbio.

'Prije tri godine donio sam mu ugovor na 100 milijuna dolara. Sve što je trebao učiniti, osim dati svoje ime i prepoznatljivost, bio je jedan dvosatni nastup u kojem se objavljuje dogovor. On je i to odbio', rekao je Jordanov bivši agent.

  • +4
Michael Jordan sa suprugom Yvette prošetao Dubrovnikom Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Falk kaže kako je bilo teško uvjeriti Jordana da se negdje pojavi jer mu novac nikad nije bio najveći poticaj.

Obzirom da je brend Jordan jedan od najtraženijih svjetskih brendova i da se bogatstvo košarkaške superzvijezde procjenjuje na 1.6 milijardi dolara, novac sigurno nije aspekt o kojem mora brinuti.

Možda se čini kako je svojim odlukama Jordan prosuo veliki novac, ali pokazao je time svojim obožavateljima da mjesta ulaganja njegovog novca i vremena još uvijek imaju ekskluzivnu vrijednost.

  • +16
Michael Jordan na jahti O'Pari Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric / CROPIX