NASTALA PRIJE 34 GODINE

Bajaga otkrio koja greška se krije u legendarnoj pjesmi 'Tamara'

16.05.2018 u 14:53

Bionic
Reading

Šest godina od posljednjeg albuma 'Daljina, dim i prašina' jedan od najvećih regionalnih rock 'n' roll bendova, objavio je novi studijski album 'U sali lom'. Iza njega su brojni napisani bezvremenski hitovi, a Momčilo Bajagić Bajaga je otkrio koja greška mu se potkrala kada je pisao čuvenu 'Tamaru'

Bajagina 'Tamara' je veliki hit u cijeloj regiji, a objavljena je 1984. na albumu 'Pozitivna geografija'. Prva kolekcija autorskih pjesama postavila je Bajagu i Instruktore na velike pozornice i u središte interesa publike i medija te, zahvaljujući 50.000 prodanih primjeraka, osigurala dobru podršku izdavača, PGP-RTB-a.

'Kad sam stvarao 'Tamaru' nisam bio u Rusiji. Kasnije sam bio nekoliko puta. Pored toga što je izmišljena priča, malo je asocijacija na pjesmu 'Nathalie' Gilbert Bécaud. Pristojno poznajem zemljopis, ali u 'Tamari' gomila činjeničnih pogrešaka. Neva i Ermitaž su u Lenjingradu, a Teatar Boljšoj u Moskvi. Ne bi Tamara živjela i u Lenjingradu i Moskvi. Rusi se nisu bunili, njima je bilo simpa. Ima toga još. Spira se sjetio pronaći neku ribu da nešto ispriča na ruskom, bilo što. Ali nismo mogli naći neku koja ima dobar akcent. Sve znaju ruski, ali onako. Spira se sjetio da se svaki dan na radiju čita vodostaj na ruskom i mi smo snimili ribu sa radija koja čita vodostaj! Tako da u Tamari čuješ da je Dunav kod Bezdana visok toliko, a kod ovoga grada toliko', ispričao je u intervjuu svojoj menadžerskoj kući Long Play.

Izvor: Društvene mreže
  • +3
Momčilo Bajagić Bajaga Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić