VELIKA OBLJETNICA

Bajaga na svoj rođendan najavio poseban koncert u Zagrebu

19.02.2024 u 08:06

Bionic
Reading

Bajaga danas je proslavio svoj 64. rođendan pred medijskim ekipama u Beogradu, gdje je najavio koncert sa svojim 'Instruktorima' u Tvornici kulture 18. travnja u Zagrebu, kako bi obilježili 40 godina od izlaska albuma 'Pozitivna geografija' i 40 godina postojanja benda

'Bajaga i Instruktori' održali su svoj prvi koncert 18. travnja u Zagrebu 1984. godine na kojem su predstavili svoj album 'Pozitivna geografija'. Kroničari pop kulture tadašnje SFRJ zabilježili su da je jedan od Instruktora, Žika Milenković, pozivao ljude na koncert megafonom, a članovi benda rukovali su se sa svim posjetiteljima koncerta, stoji u najavi.

Bajaga je zahvalio svima koji su došli na njegov rođendan.

'Drago mi je što smo došli do ovog trenutka. 18. travnja u Tvornici u Zagrebu slavit ćemo 40 godina. Naš prvi prvi koncert smo održali u 'Kulušiću' 18. travnja 1984. godine. Sada nema Kulušića, pa ćemo svirati u 'Tvornici'", rekao je Bajaga.

Bajaga je rekao da je najviše uživao u koncertima i probama tijekom 40-godišnje karijere jednog od najdugovječnijih bendova u ovom dijelu Europe.

'Uvijek smo našli načina da dođemo do naše publike. Komunicirali smo glazbom i pozitivnom energijom s ljudima bez obzira na različite povijesne okolnosti, koje su ponekad bile neizdržive', rekao je Bajaga.

Bajaga je najavio da će u Tvornici 18. ttravnja svirati samo pjesme s albuma 'Pozitivna geografija'. 'Nerealno je očekivati da ćemo uspjeti rukovati se, a čak i fotografirati sa svim obožavateljima našeg benda. Prisustvo mobilnih telefona može pretvoriti svaki susret među ljudima u fotografiranje. To će odgoditi koncert', rekao je Bajaga.

Uskoro će biti objavljena knjiga poezije Momčila Bajagića Bajage.

"Konačno sam skupio sve pjesme koje sam napisao s našim bendom, ali za druge. Bit će to zanimljiva knjiga", rekao je Bajaga.

Fotografkinja Goranka Matić slikala je bend za omot prvog albuma 'Pozitivna geografija' i napomenula je da im je tada bila kao starija sestra. 'Slike za omot albuma snimljene su u mojoj dnevnoj sobi. To je bio klasičan ručni rad', kaže Matić, najavljujući fotomontažu s fotografijama iz svih razdoblja aktivnosti benda.

Gane Pecikoza, menadžer benda "Bajaga i Instruktori", rekao je da su u planu koncerti povodom rijetkog jubileja.'Zakazali smo 40 koncerta ove godine. Bend će svirati i u inozemstvu, ali i u svim većim gradovima regije', rekao je Pecikoza.