ABDULLAH BIN ZAYED AL NAHYAN

Arapski šeik u Dubrovnik stigao na jednoj od najvećih jahti na svijetu

04.07.2023 u 23:27

  • +14

Šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan u Dubrovniku

Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan ponovno je u Hrvatskoj, no ovoga puta i s novom jahtom. Mnogi se još sjećaju njegovog posjeta Jadranu na jahti Pelorus, koju je sada zamijenio luksuznom Operom

Danas je u ljepotama Dubrovnika uživao ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je u našoj zemlji čest gost. Šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan do Dubrovnika je doplovio na luksuznoj jahti Opera, dugoj nevjerojatnih 145 metara, a potom je uz osobnog vodiča doznao najzanimljivije priče o ovom hrvatskom gradu.

Šeik je inače i 2016. plovio Jadranom na jahti Pelorus, tada jednoj od 20 najvećih luksuznih jahti na svijetu, posjetivši Šibenik i Skradin. Pelorus, koji je bio u vlasništvu Romana Abramoviča, dug je 115 metara, a ovoga puta saudijski šeik odabrao je 31 metara dužu jahtu koja mu pruža potpuni komfort.

Kada je o Operi riječ, izgrađena je u Njemačkoj, u Lürssen Yachts i prvi je puta zaplovila u 2023. godini. Za vanjski izgled, kao i za interijer zaslužna je ekipa iz Terence Disdale Designa, dok se zbog svoje veličine trenutno nalazi na 10. mjestu najvećih jahta svijeta.

U DRUŠTVU NAJMILIJIH

Uzeo je Arapima milijune i sad uživa; evo gdje odmara Marcelo Brozović

Pogledaj galeriju

O kakvom je luksuzu riječ, možemo samo nagađati, a ono što je vidljivo na službenim fotografijama ove superjahte je da, između ostalog, ima i heliodrom.