neumorna umjetnica

Anja Šovagović Despot: 'Gladujem preko dana da navečer mogu jesti'

19.01.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Naša glumačka diva zadnjih mjeseci ima pune ruke posla. Piše novu knjigu, a uskoro će imati premijeru nove predstave. U svemu što radi ima bezrezervnu podršku svoje obitelji, supruga Dragana Despota i djece o kojima uvijek rado priča

Glumeći barunicu Castelli, Anja Šovagović Despot tijekom Dubrovačkih ljetnih igara vodila je svojevrsni glumački dnevnik dok je radila predstavu pa je iz toga izašla potreba da ispriča život barunice o kojoj se ne zna ništa. Odlučila ju je istražiti pa iz toga nastaje njezina treća knjiga.

Nada se da će se početi raditi monografija njezinog pokojnog oca, legendarnog glumca Fabijana Šovagovića pa će u tom dijelu rado surađivati. Više puta je pričala kako njezin 'tato' nije bio oduševljen što su se ona i brat Filip Šovagović ušli u glumačke vode.

Njezina djeca nisu u glumi, kći Ana Despot koja je prije nekoliko dana proslavila 30. rođendan, bavi se animiranim filmom. Otkrila je da je dala diplomski ispit. Smatra da je 'animacija nešto što je toliko jako komplicirano da ne zna kako joj kćer uspijeva u tome i istaknula je da je njezina Ana fenomenalna.

Oboje djece podržat će je na premijeri nove predstave Tere i Luce u kojoj glumi s Natašom Janjić Medančić, a nastala je pod redateljskom palicom Marka Torjanca.

Premijera predstave bit će 29. siječnja u Gavelli i to je prvi put da Nataša i Anja glume zajedno. 'Promijenim krevet svaki dan na probi nekoliko puta, a u predstavi ću jednom. Dosta i jedem, tako da ću i to morat prilagodit preko dana, da gladujem preko dana da navečer mogu jesti u predstavi. Baš sam komentirala to s krevetom, kako posteljinu zamijenim da ni na probi ne mogu odmoriti', ispričala je Anja za In Magazin.

  • +3
Anja Šovagović Despot Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL