ŽIVI U SJEĆANJu

Tužna obljetnica u obitelji Anje Šovagović Despot

02.01.2024 u 10:16

Bionic
Reading

Nova godina je za glumicu, spisateljicu i glazbenu umjetnicu podsjetnik na odlazak njezinog oca, jedne od najvećih legendi hrvatskog glumišta, Fabijana Šovagovića

Jedan od najvećih glumaca u hrvatskoj povijesti, Fabijana Šovagovića, oprostili smo se 1. siječnja 2001. godine. Preminuo je u Zagrebu sa 69 godina, tri dana prije 70. rođendana.

Anja Šovagović Despot je povodom obljetnice smrti voljenog oca na svom Instagram profilu pokazala fotografiju na kojoj pozira kraj njegovog posljednjeg počivališta na zagrebačkom Mirogoju. Glumica ne skriva koliko joj nedostaje njezin 'tato' o kojemu ne prestaje pisati pjesme, priče...

Kako je ranije otkrila, legendarni glumac nije bio oduševljen što su ona i brat Filip Šovagović odabrali glumu kao svoj životni poziv. 'Smatrao je da je glumački posao nesiguran i težak za ženu i nije mu osobito bilo drago što želim postati glumicom. A opet, u nekim je trenucima pokazivao potpuno, za njega, nespecifičan roditeljski ponos zbog činjenice glumačkog zajedništva, pa bi se moglo reći da je njegov odnos prema mojoj glumi bio prilično kontroverzan', rekla je svojedobno za 24sata.

  • +3
Anja Šovagović Despot Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Anja je prije nekoliko dana podijelila rijetke fotografije s majkom Majom. Na njima dobro raspoložene glumica i mama poziraju sa sunčanim naočalama. Inače, Maja je profesorica hrvatskog jezika, a u veljači će proslaviti 81. rođendan.