iskusni novinar otvoreno

Andrija Jarak: 'Kad me nešto jako pogodi, blokiran sam, nema suza. No adrenalin i profesionalni pristup poslu suze stavljaju u drugi plan'

30.01.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Stresnih situacija je puno, ali kad se upali kamera i kad mora se prenijeti informaciju s mjesta događaja, kaže, bitno je biti točan, koncentriran i objektivan. To, tvrdi Andrija Jarak, dolazi s iskustvom godina provedenih u središtu zbivanja. A njegovo novinarsko iskustvo je prebogato i traje već dvadeset godina

'Čini mi se da potpuni reset u ovom našem poslu nije moguć. Uvijek smo na naki način načekanju, uz telefon ili blizu izvora informacija. No, druženja s prijateljima, izleti s obitelji čine onaj bitni dio punjenja energije u danima kad nisam na poslu', priznaje Andrija Jarak za Reflektor Slobodne Dalmacije. Bilo je, ističe, terena na kojima zapne riječ u grlu i o kojima slika govori sve, svaka riječ je suvišna.

'Kad me nešto jako pogodi, blokiran sam, nema suza. Tada radi ratio jer se posao mora obavljati. No adrenalin i profesionalni pristup poslu suze stavljaju u drugi plan. Empatija i prilagodba glasa dok prenosite informaciju svakako su tu, ali suze, barem za sada - ne', izjavio je. Dodaje kako je shvatio da su njegov ritam i način života, džungla u kojoj se dobro osjeća.

View this post on Instagram

I tako....

A post shared by Andrija Jarak (@andrijajarakofficial) on

Na pitanje koliko često uspijeva otići u rodni Duborvnik i nedostaje li mu Dalmacija, kaže da nikad nije dovoljno često biti u Dubrovniku.

'Ali on je stalno u meni. Volio bih da stignem češće boraviti u Gradu, ali stalno si govorim - još sam mlad, stignem sve. Dalmacija ima mentalitet koji je dio karaktera svakoga tko je rođen tamo. To je veselo, glasno, puno opuštenije i vedrije bez obzira na svakodnevicu, a opet se problemi riješe', napominje reporter Nove TV.

Pohvalio se da mu je supruga najveća podrška koju može imati. 'Ritam ovog posla nimalo nije lako pratiti pa ne provjeravam koliko je javljanja pogledala. Dovoljno je da znam gdje god da jesam, doma će biti sve u najboljem redu, jer je supruga i mama tu. Da bi voljela da se bavim nekim mirnijim poslom, sigurno bi, ali to je sada tako', poručuje. Za prijatelje, koji su birana obitelj, učinio bi sve i najviše voli, cijeni i živi odanost u odnosima, navodi. 'To je ključ uspjeha, zadovoljstva i sreće ui životu'.

View this post on Instagram

Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom..

A post shared by Andrija Jarak (@andrijajarakofficial) on