SVAKA ČAST

Amal i George Clooney pokazali na koga su posebno slabi

21.06.2018 u 09:50

Bionic
Reading

Zgroženi odlukom američke administracije i predsjednika Donalda Trumpa da razdvoje djecu od roditelja kada ih uhvate u ilegalnom prelasku granice, Amal i George Clooney odlučili su im pomoći. Putem svoje fondacije, donirali su 100 tisuća dolara kako bi im barem malo pomogli u njihovoj borbi

Niti slavne osobe nisu ostale imune na posljednju Trumpovu odluku, koja je najviše naštetila onima koji ne znaju što je to politika ni njezine mjere - najmlađima. Svijet je zgrožen odlukom da se djeca, koja su s obiteljima uhvaćena u nelegalnom prelasku meksičko-američke granice, odvoje od roditelja. I dok roditelji dane krate u zatvoru, iščekujući kaznu i deportaciju, tisuće djece smještene su u tzv. prihvatilišta, koja su ništa drugo negoli zatvori, a dnevno mogu tek dva sata izaći na zrak.

  • +15
Amal i George Clooney Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sve to iznimno je teško palo slavnim supružnicima Georgeu i Amal Clooney, koji su i inače posebno osjetljivi na socijalna pitanja, osobito nakon što su im se prije godinu dana rodili blizanci Ella i Alexander.

Nakon što su se zapitali kako bi danas-sutra njihova djeca reagirala na to što se događa na granici, bračni bar Clooney donio je odluku:

'U nekom trenutku u budućnosti naša će nas djeca pitati: 'Je li istina da je naša zemlja nasilno odvajala djecu od roditelja i stavljala ih u prihvatilišta?' A naš će odgovor biti - da. Pitat će nas što smo mi poduzeli oko toga, a što ćemo im mi odgovoriti? Ne možemo promijeniti političke odluke, no možemo pomoći tako da pomognemo žrtvama. Danas je Clooney Foundation for Justice donirala 100 tisuća dolara centru za prava imigrantske djece', stoji u službenoj izjavi obitelji Clooney.