TEŠKA GODINA

Ako pitate Melaniju Trump, ona bi 2018. godinu najradije zaboravila

31.12.2018 u 17:56

Bionic
Reading

Na izmaku ove stare, 2018. godine, mnogi su putem društvenih mreža odlučili pobrojati sve dobro i loše što im je ona donijela. Iako američka prva dama to nije napravila, mi jesmo i to umjesto nje. 2018. godina za nju doista nije bila najbolja, a vjerojatno se i ona sama nada kako će sve loše ostati upravo u njoj te da će joj 2019. donijeti neke bolje i vedrije dane

Za američku prvu damu, Melaniju Trump, 2018. godina bila je kao najluđa vožnja u zabavnom parku, ona nakon koje niste sigurni jeste li sretni ili ne što ste se 'ukrcali na taj vlak'. Otkriće o izvanbračnoj aferi njezinog supruga, američkog predsjednika Donalda Trumpa, preko njezinog 'nestanka' iz javnosti na više od mjesec dana pa sve do nošenja jakne koja je izazvala puno kontroverzi. No, počnimo redom, bez preskakanja, i pobrojimo sve što joj je obilježilo godinu.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN

Siječanj je započeo odmah burno i skandalozno - otkrićem da je Donald Trump, u vrijeme kada je ona rodila njihovog sina Barrona, imao izvanbračnu aferu s porno glumicom Stormy Daniels. Iako se oko cijelog skandala sama Melania Trump nije oglasila, svojim je stavovima i odlukama jasno dala do znanja što misli o javnom sramoćenju koje joj je priuštio suprug.

Zbog svega toga Melania Trump izbjegavala je na sve načine odlaziti na zajednička službena, ali i privatna putovanja s Donaldom Trumpom, a to njezino 'tjeranje inata' trajalo je od veljače do travnja. Nekako u to vrijeme 'strasti su se smirile', a Melania je bila angažirana u ulozi domaćice predsjedničke večere povodom dolaska francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove supruge Brigitte u službeni posjet Americi.

Iako je zbog toga dobila 'pozitivan PR', već idućeg mjeseca sve je ponovno krenulo nizbrdo. Naime, u svibnju je Melania Trump odlučila da je najbolje vrijeme da aktivira svoju kampanju 'Be Best', koja je trebala pomoć djeci u borbi protiv cyberbullyinga. Kritičarima taj njezin potez i nije najbolje sjeo, ponajviše zbog toga što upravo njezin suprug često koristi svoj Twitter profil kako bi 'udario' po svima onima koji se ne slažu s njim i njegovom politikom.

Nakon svega što se izdogađalo u prvoj polovici godine, sve je kulminiralo njezinim 'nestankom' na puna 28 dana, nakon što je imala operativni zahvat na bubregu. I dok je javnost nagađala kako je izrevoltirana svime Melania odlučila napustiti Washington i Bijelu kuću, kao i supruga, kao i da se podvrgnula estetskom zahvatu na licu, zbog čega se i ne pojavljuje u javnosti, Donald Trump nije pokazivao nikakvu zabrinutost, govoreći svima kako je njegova supruga i dalje uz njega, samo da se oporavlja nakon zahvata, a potom i da je prepuna poslovnih angažmana.

  • +8
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U lipnju je javnost mogla odahnuti, budući da se Melania Trump nakon svih špekulacija pojavila s Trumpom u javnosti, a onda je stigao kraj mjeseca, američki predsjednik povukao je loš potez, a tada je svojim modnim odabirom prva dama iznenadila sve. Naime, ona je na granicu s Meksikom stigla u jakni s porukom, na kojoj je pisalo 'I really don't care. Do u?' (Mene zaista nije briga. A vas?), a centar za djecu imigranata posjetila je nakon što se suprostavila suprugu i politici odvajanja roditelja koji su ilegalno prešli granicu od njihove djece.

U listopadu je Melania Trump imala i svoje prvo službeno putovanje bez supruga, prilikom kojeg je posjetila Egipat, Ganu, Malawi i Keniju. Upravo je u u ovoj posljednjoj zemlji, Keniji, dala svoj prvi televizijski intervju u kojem je progovorila o mnogim stvarima o kojima je do tada šutila, a s time je nastavila i dva mjeseca kasnije kada se razotkrila do kraja, ovoga puta za Fox News.

  • +11
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Studeni je obilježio njezin sukob s Mirom Ricardeli, bivšom ravnateljicom Boeinga, hrvatskog podrijetla, koja je radila u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji i koju je ove godine savjetnik za nacionalnu sigurnost odabrao za svoju zamjenicu. Koliko je Melania utjecajna govori i to da je Miru Ricardeli Trump na kraju i otpustio.

Zbog svega što se tijekom godine izdogađalo, prema anketama koje su objavili neki američki mediji, jasno je vidljivo kako je popularnost Melanije Trump od listopada do prosinca pala sa 54 na tek 43 posto.