OSTAJE U BOLNICI

Je li ovo razlog zbog kojeg je Melania Trump hitno operirana

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 15.05.2018 11:46
  • Objavljeno 15.05.2018 u 10:30
Donald i Melania Trump

Donald i Melania Trump

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vijest da je američka prva dama operirana proširila se sinoć internetom. Nakon prvotnih šturih informacija kako je zahvat izveden na bubregu sada se pretpostavlja da je Melania Trump imala benigni tumor, a operacija je uspješno izvršena. Nakon poslovnih obveza službenim se helikopterom u bolnicu uputio i sam Donald Trump kako bi se uvjerio da je s njegovom suprugom sve u redu

Da će američka prva dama biti hospitalizirana i podvrgnuta operaciji zbog navodne benigne tvorbe na bubregu, držano je u tajnosti sve dok nije poslano službeno priopćenje mailom. Operacija na 48-godišnjoj Melaniji Trump uspješno je izvršena, no ona će ipak morati ostati u bolnici Walter Reed barem tjedan dana kako bi se u potpunosti oporavila.

  • +11
  • +8

Melania Trump

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pretpostavlja se da je Melaniji Trump dijagnosticiran benigni tumor na bubregu te je napravljena embolizacija - zahvat koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Kažu da je takav zahvat uglavnom potreban kada bolesnik ima smetnje koje nastaju kao posljedica veličine tumora, a s druge strane to je minimalno invazivni zahvat koji se koristi da blokira dotok krvi do tumora.

U službenoj izjavi njezine glasnogovornice Stephanie Grisham kaže se da je 'zahvat bio uspješan i nije bilo nikakvih komplikacija, a prvu damu sada čeka oporavak, nakon čega će nastaviti svoj rad'.

  • +185
  • +182

Melania Trump - svi stajlinzi prve dame

Izvor: Profimedia / Autor: NN

Unatoč nekim medijskim napisima kako njezin suprug, američki predsjednik Donald Trump uopće nije posjetio svoju suprugu nakon operacije, to se pokazalo lažnim. Trump je sa suprugom bio u kontaktu prije operacije te s doktorom nakon nje, a kada je završio sve službene razgovore s političkim čelnicima, helikopterom se uputio do bolnice.

'Krenuo sam u Walter Reed Medical Center kako bih posjetio našu divnu prvu damu Melaniju. Zahvat je bio uspješan, a ona je dobre volje. Hvala svima na dobrim željama', napisao je na službenom Twitteru Trump.

Zašto je točno podvrgnuta tom zahvatu, objasnio je i urolog Keith Kowalczyk s MedStar Georgetown University Hospital, nakon čega se i krenulo spekulirati da je riječ o tumoru: 'To je jedan od najuobičajenijih benignih tumora na bubrezima. Ako je zaista riječ o tumoru, odnosno o izraslini, nema nikakvog straha da će se, nakon što je izvađen, proširiti ili metastazirati.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!