veliki povratak

Adele je objavila naziv i točan datum izlaska novog albuma, ali i priznala kako je nakon razvoda 'jecala potpuno obuzeta tugom'

13.10.2021 u 20:57

Bionic
Reading

Nakon što je obožavatelje držala u neizvjesnosti slavna Adele na svom Instagram profilu otkrila je kako će njezin novi album nositi ime '30' te da će svjetlo dana ugledati 19. studenog. Naziv '30' u skladu je s Adelinim omiljenim načinom imenovanja albuma te su svi dosadašnji studijski albumi nazvani po njezinim godinama

Adelin debitantski album objavljen 2008. godine nosio je ime '19', 2011. izdala je album '21' te '25' 2015. godine. Nakon dulje pauze Adele je oduševila brojne fanove te na svom Instagram profilu objavila naslovnicu nadolazećeg albuma te je potvrdila kako će nositi ime '30' i da će biti izdan 19. studenog. 33-godišnja pjevačica tu vijest je objavila u sklopu svoje podulje objave na Instagramu u kojoj je objasnila da se napokon osjećala spremnom objaviti svoju glazbu jer se 'nikada nije osjećala mirnije'.

Upečatljiva cover slika albuma prikazuje Adele iz profila, a iza nje je plavo-zelen pozadina. Uz objavu naslovnice album Adele je samo kratko i jednostavno napisala: '30 – 19. studenog'.

No, uz cover sliku podijelila je i još jednu fotografiju s poduljom porukom u kojoj je priznala da je mnoge noći provela jecajući i iscrpljena tugom dok se trudila pomoriti se sa činjenicom da se njezin brak raspao. Naime, upravo joj je razvod od Simona Koneckija poslužio kao inspiracija za novi album.

Svoju opširnu objavu započela je s razmišljanjima o burnim godinama koje su uslijedile nakon razvoda od Simona Koneckija te je priznala kako je vodila brojne unutarnje bitke.

'Sigurno nisam ni blizu onome čemu sam se nadala kada sam započela s ovime prije gotovo tri godine. Zapravo, sasvim suprotno. Oslanjam se na rutinu i dosljednost kako bih se osjećala sigurnom, baš kao i uvijek. Pa ipak, svjesno, a možda i voljno, bacila sam se u labirint apsolutnog nereda i unutarnjih previranja. Naučila sam brojne sjajne kućne istine o sebi. Maknula sam puno slojeva sa sebe, ali sam se umotala i u nove. Otkrila sam neke doista korisne i zdrave materijale s kojim bih mogla započeti, ali sam i osjećala kao da sam konačno ponovno pronašla onaj svoj osjećaj. Otišla bih čak toliko daleko i rekla bih da se nikad u životu nisam osjećala ovako mirno,' napisala je Adele.

'I tako, spreman sam napokon objaviti ovaj album. To je bilo moje 'pitanje života ili smeti' tijekom najturbulentnijeg perioda u mom životu. Dok sam ga pisala, prijateljica mi je došla s bocom vina i dostavom hrane kako bi me razveselila. Moja mudra prijateljica koja uvijek ima najbolje savjete. Da ne zaboravim i one pomalo lude kao 'pusti sve, živiš samo jednom'. Prijateljica koja će ostati budna cijelu noć i samo me grliti dok nemilosrdno jecam ne znajući zašto. Tip prijatelja koji bi došao po mene i odveo me van kuće po dozu vitamina D, usprkos mom opiranju. Ta prijateljica koja bi se ušuljala i ostavila mi časopis, masku za lice i malo soli za kupanje samo kako bih se osjećala voljenom i pri tome me podsjetila ne samo koji je mjesec već i na važnost brige o sebi. I zatim ona prijateljica koje me provjeravala i obilazila čak i kada sam se ja prestala javljati jer sam postala toliko prožeta vlastitom tugom. Od tada sam mukotrpno obnavljao svoju kuću i svoje srce i ovaj album to pripovijeda. Dom je tamo gdje je srce. X,' poručila je Adele.

  • +15
Adele Izvor: Profimedia / Autor: Jim Smeal/BEI/Shutterstock / Shutterstock Editorial / Profimedia