sve o Carrie

5 stvari koje niste znali o Sarah Jessici Parker

29.03.2017 u 13:42

Bionic
Reading

‘Jako sam voljela tu ulogu i ona je promijenila moj život na mnogo lijepih načina, ali u stvarnom životu nisam luda za cipelama’, otkrila je jednom prilikom glumica Sarah Jessica Parker, glumica koju svijet, unatoč brojnim filmskim ulogama, najviše pamti po novinarki Carrie Bradshaw iz kultne serije ‘Seks i grad’. Ovo je pet stvari koje će vas možda iznenaditi o omiljenoj glumici

1.  Kada je davne 1997. stala pred oltar s glumcem Matthewom Broderickom, učinila je to u crnoj haljini. Da, dobro ste pročitali, glumica nije imala raskošnu bijelu vjenčanicu po kakvoj je pamtimo iz popularne scene u kojoj uplakana bježi od Face s prijateljicama u limuzinu nakon otkazanog vjenčanja.

Naime, Sarah i Matthew iznenada su se vjenčali u sinagogi u New Yorku pred 100-tinjak uzvanika i tada nije bilo vremena za biranje haljine i odijela, već su kupili prvo što su našli. ‘Naša je logika bila da ne skrećemo preveliku pozornost na sebe, iako smo glumci, i to smo i dobili tijekom cijelog tog dana’, priznala je i otkrila kako bi danas postupila potpuno drugačije te obukla veliku bijelu vjenčanicu dizajnera Oscara de la Rente, kako i priliči mladenki na njezin poseban dan u životu.

Many hands. Many masters. I'm on my way. X, Sj

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on

2. Sigurno se jako dobro sjećate Stanforda Blatchea, Carrienog najboljeg gej prijatelja iz serije. Glumački kolege znali se i prije nego je sama serija nastala, a i privatno su jako dobri. Toliko dobri da su jednom prilikom prije 15-ak godina izašli na spoj, nakon čega su shvatili da ipak puno bolje funkcioniraju kao prijatelji. Prijateljstvo im je sigurno mnogo olakšalo scene na setu.

3. Iako je u popularnoj seriji glumila uvijek dotjeranu Carrie, u stvarnom životu nije svakodnevno u visokim potpeticama i s besprijekorno nanesenom šminkom. Sarah, naime, ima neobičan ukus za ljepotu, pa je tako nedavno priznala da ne voli nositi korektor i skrivati svoje bore i podočnjake jer se onda, kako kaže, osjeća ‘lažno’. Ne krije to da i na drugim ženama voli vidjeti, za mnoge omražene, crne lukove ispod očiju.

4. Sarah Jessica Parker je 2007. godine, prema jednom časopisu, proglašena najneseksi ženom svijeta, što je tada šokiralo mnoge muškarce i žene, a najviše je uzrujalo njezina supruga. Parker se tada pitala tko su ti suci i kritičari. ‘Voljela bih ih upitati što to točno nije seksi na meni? Je li to moja figura ili vam pak mozak najviše smeta?’ Nakon toga sugerirala je muškarcima da si rade veliku štetu ako ih privlače operirane i neprirodne žene. ‘Moje mišljenje je da ono što oni smatraju da je seksi zapravo nije uopće zanimljivo, neobično ili posebno, već ono što sve nas čini klonovima.’

5. Kako je godinama glumila lik modno razigrane novinarke s Manhattana, glumica je ipak usvojila jednu od njezinih osobina, a to je da u odijevanju ne mora slijediti stroga pravila uz koja je bila odgajana kao dijete. ‘Odrasla sam u kući u kojoj se sve uvijek usklađivalo. Vrpca za kosu odgovarala je haljinici i čarapama koje bismo nosile, a i boje su se podudarale’, rekla je Sarah i zaključila kako je nakon snimanja ‘Seksa i grada’ od poznate kostimografkinje Pat Field naučila vrlo bitnu lekciju, a to je da u modi nema pravila.  Nakon toga glumica i dizajnerica, koja danas iza sebe ima i modnu liniju odjeće, parfema i cipela, prepustila se modnoj igri i u tome se pokazala vrlo uspješnom.