TKO JE SVE DOŠAO?

Zvijezde proslavile Bebekovih 40 godina karijere

24.12.2014 u 10:57

  • +8

Bebek

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Višnjić/Pixsell

Bionic
Reading

Nekadašnji pjevač Bijelog dugmeta nedavno je napunio 69 godina tijekom kojih je svojim pjesmama popravljao raspoloženje mnogim generacijama. Na predstavljanju njegove Antologije pojavili se pjevačevi najbliži prijatelji i suradnici

Iza Željka Bebeka već je četrdeset godina uspješne karijere, a popularni glazbenik proslavio ih je velikim koncertom u zagrebačkom Green Goldu. Tim je povodom predstavljena i 'Antologija – Bebek - 40 godina', a luksuzno izdanje na četiri CD-a donosi njegove najveće hitove iz vremena u kojem je žario i palio u Bijelom dugmetu, ali i pjesme iz njegove samostalne karijere.

Pjevač je koncert započeo 'Selmom', a među publikom je bila i istoimena gospođa za koju je ovaj hit i napisan. Osim nje, promociji su nazočili Vlado Kalember, Rajko Dujmić, Zrinko Tutić, Sandi Cenov i Lidija Bačić, a posebno raspoložena bila je Bebekova supruga Ružica te je s njihovom djecom plesala u prvim redovima.

'On mi je jedan od najdražih vokala i beskrajno sam ponosan na našu suradnju. Čovjek se jednostavno zna izraziti na pravi način, a kako vrijeme ide, sve je mlađi i bolji', rekao nam je Rajko Dujmić.

Riječi hvale za glazbenika imao je i Zrinko Tutić: 'Do duša i srca ljudi uspijeva prenijeti emociju i energiju. S vremenom smo izgradili međusobno povjerenje i mogu kazati da je Bebek ozbiljna osoba i velik pjevač. Nadam se da će biti povoda i za novu suradnju.'