'NEDJELJOM U DVA'

Zoran Predin gostuje kod Stankovića

16.01.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Aleksandar Stanković će u emisiji 'Nedjeljom u dva' ove nedjelje ugostiti Zorana Predina, s kojim će razgovarati o zategnutim odnosima između Hrvata i Slovenaca

Ove nedjelje Aleksandar Stanković u svojoj će emisiji 'Nedjeljom u dva' ugostiti poznatog slovenskog kantautora Zorana Predina. Međutim, neće razgovarati o glazbi, barem im to nije glavna namjera. Tema emisije vezana je uz odnose Hrvata i Slovenaca. Budući da je Predin Slovenac koji je izuzetno voljen i cijenjen u Hrvatskoj, on postaje neka vrsta mosta između dvaju susjednih naroda.

Kako ne bi bio sam u razmišljanjima, u emisiji će imati ugledne sugovornike, poput bivšeg košarkaša Petera Vilfana, gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića te glumca Ratka Poliča, a kao poseban gost najavljen je i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Koliko Predin poštuje hrvatsku publiku, pokazuje i njegov novi album 'Inventura' objavljen prije nešto više od mjesec dana, za koji je kantautor napisao pjesme na hrvatskom jeziku. Prije 'Inventure' Predin je objavio još jedan album na hrvatskom jeziku, 'Za šaku ljubavi', koji je otpjevao u duetima s hrvatskim pjevačima.

Kako Zoran Predin gleda na hladne odnose između dvaju naroda i vidi li neki put zbližavanja, pogledajte u 'Nedjeljom u dva' ove nedjelje.