NEOBIČNA KOLABORACIJA

Žestoke dečke iz Metallice rasplakao Lou Reed

27.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Članovi Metallice izgledaju kao opaki momci koje bi teško što rasplakalo, no to je uspjelo glazbenoj ikoni Lou Reedu, odnosno stihovima jedne njegove pjesme

Kako je već dobro poznato, 31. listopada u Velikoj Britaniji, a 1. studenog u SAD-u izlazi dugo očekivani album Lou Reeda i Metallice. Riječ je o vrlo zanimljivoj glazbenoj suradnji slavnih glazbenika, nazvanoj 'Lulu'. Sve se još uvijek pomalo drži u tajnosti, a riječ je pjesmama koje je Reed osmislio za potrebe predstave 'Lulu' njemačkog pisca Franka Wedekinda.

'Otkako smo imali zadovoljstvo da u listopadu 2009. u njujorškom Madison Square Gardenu nastupamo s Lou Reedom, imali smo ideju o zajedničkom albumu', izjavili su članovi Metallice ranije ove godine.

Kako saznaje The Pulse Of Radio, gitarist Metallice Kirk Hammett i frontmen James Hetfield priznali su da su prilikom rasplakala pjesma Junior Dad

'Moj tata je umro nekoliko tjedana prije nego smo u studiju vježbali pjesmu 'Junior Dad'. Slomio sam se kad sam čuo te stihove i odjurio sam u kuhinju. Suze su mi samo krenule niz lice. Plakao sam kao malo dijete. U jednom trenutku pored mene se stvorio James i on se rasplakao. To je bilo nevjerojatno', kaže Kirk Hammett.

Jamesa je otac napustio kad je imao samo 13 godina, a o tome je slavni frontmen Metallice progovorio u novom dokumentarcu 'Absent'.

Prema nekim izvorima, album zvuči kao spoj Reedovog album 'Berlin' i 'Master of Puppets' Metallice. O detaljima albuma možete saznati OVDJE.