VJEROVALI ILI NE

Žestoka Antonija Blaće obožava Nirvanu i System of a Down!

28.09.2014 u 08:00

Bionic
Reading

TV i radijska voditeljica Antonija Blaće, koju možemo vidjeti u novom glazbeno-natjecateljskom showu RTL-a 'Uhvati Bingo ritam', velika je zaljubljenica u glazbu, pa smo je u prvoj emisiji mogli čuti kako pjeva najavnu stvar 'Ti si moj broj' s Miroslavom Škorom. Simpatična Tonka odgovorila nam je na nekoliko brzopoteznih pitanja o glazbi. Saznajte što nam je otkrila!

Koliko se tvoj glazbeni ukus mijenjao tijekom godina?

Ne, još uvijek slušam New Kids on the Block, hahaha! Pa neću valjda s 35 slušati ono što sam voljela s 13! Iako, Gunsi su uvijek dobri, a recimo Nirvanu volim tek sada.

Ako su s jedne strane Lady Gaga ili Beyonce, a s druge žešće note poput Rage Against The Machine, System of a Down ili Machine Head, koga bi izabrala?

Obožavam SOAD Serja Tankiana i kad je prešao u solo vode, ali jedno ne isključuje drugo! Zašto svi žele strpati sve u ladice?! Pa ne moraš baš biti tako jednodimenzionalan. Volim i dobar pop. Baš volim. Dobra je to glazba; treba znati napraviti dobru plesnu stvar. OK, Beyonce Lady Gagu baš i ne, ne gađaju me, ali recimo Avicii mi je izvrstan. Ili Lilly Woodand The Prick: 'Prayer in C' - ova nova stvar koja je izašla, pa to mi je mrak i čisto ludilo, ali kad čujem Space Oddity, isto 'odem vrit' od sreće. Hm, u što spada David Bowie? A istovremeno sam luda za Eurosongom!

Kad bi mogla biti član nekog benda, koji bi to bio? I na kojem mjestu?

Gitara bi bila idealna, ionako sam zadnja na tulumu, ali imam slomljen prst pa mi ruka baš i nije najgipkija... Imam neke tajne snove o onome što bih htjela svirati, ali neću reći - ako naučim, zvat ću vas, haha.

Pratiš li događanja na glazbenoj sceni općenito? Koji ti se noviji bendovi sviđaju?

Pa radim na Prvom radiju i pratim htjela, ne htjela, hehe. Iako nisam neki glazbeni kolekcionar, zapravo sam pravi radijski tip - što god naleti. Evo upravo puštam Georgea Ezru. Fino! Novi Sam Smith, to je divno. Za mene je nova glazba sve ono od 2000. nadalje. Hm, od novog zapravo najviše volim domaće. Silente sam otkrila još dok sam radila na Narodnom, a na YouTubeu sam našla Miki Solus - odlično. Ali recimo strašno su mi srcu prirasli i Tamburaši slavonske krvi - to su divni momci, pravi muzičari, obrazovani, kulturni, pristojni... Ima nade za nas.

352304,352175,352101,352232Kakvom ti se čini domaća estrada?

A, kako tko. Ali ima puno dobre glazbe. Evo pozdrav Vatri, javni! Ubili su s 'Tangom'. Razvalili!

Sviraš li neki instrument? A pjevaš li?
Pjevam, nego što, sviđalo se to okolini ili ne sviđalo, hahahaha, pjevam iz sveg glasa, plešem... Sjetim se uvijek kako mi je pokojna baka pred sam kraj rekla: 'Nisan se, srićo, naplesala.' To mi uvijek zvoni u glavi. Jedan je život...

Kakve filmove voliš?
Svakakve. Dobre!

Jesi li se možda navukla na neku seriju?

Nisam trenutačno ni na jednoj, uglavnom gledam samo SF. I crtiće koje nisam pogledala. Da imam više vremena, zabila bih se doma i dva dana gledala samo filmove. Čeznem za nekim dobrim filmom.

Na kakva mjesta voliš izlaziti?

Pa nemam neka pravila, kako kad, nekad mi bolje odgovara kad je dobro društvo pa se večera produlji i pretvori u zabavu, a nekad volim i disko.

Koji koncert ćeš zauvijek pamtiti?

Gibonnijev u Rijeci.

I za kraj, otkrij nam neku anegdotu s posla koju nikad nećeš zaboraviti!

Jao, neke su neprepričljive, ali mi je super jedna zgoda s radija kad je slušatelj nazvao i kazao da je velika kolona na ulazu u grad, zove za minutu drugi i govori - 'nema kolone uopće, što ovaj priča', zatim zove opet onaj prvi i kaže - 'brate, tebi nema kolone kad si ti prvi'...