SVI ZADOVOLJNI

Završen drugi Supetar Super Film Festival

11.07.2010 u 16:56

Bionic
Reading

Projekcijama filmova 'Mostar United' Claudije Tosi i 'Men of the City' Marca Isaacsa završen je drugi Supetar Super Film Festival. Dvostruko više posjetitelja nego prošle godine, uz znatno jaču konkurenciju u vidu dvije utakmice Svjetskog prvenstva - obećavaju da će treće izdanje biti spektakl koji ne smijete propustiti

Gosti festivala, škotski redatelji Anne Milne, Carol Salter i Julian Krubasik oduševljeni su gostoprimstvom, festivalom, ali i samim Supetrom i otokom Bračom, o čemu najbolje svjedoči činjenica da su Anne i Julian svoj boravak odlučili produžiti za još nekoliko dana.

Posebno je zadovoljan bio i Đelo Hadžiselimović, koji je za festival odabrao retrospektivu starih dokumentaraca danas uglednih hrvatskih redatelja. 'Supetar i festival dokumentaraca su super, kao što i samo ime govori. Iskreno se nadam se ću i sljedeće godine biti dio Supetar Super Film Festivala', rekao je Hadžiselimović, kojemu se barem djelomično ispunila želja iz mini-intervjua objavljenog u festivalskoj knjižici.

Na pitanje što bi radio da ne radi upravo ovaj posao, Đelo je odgovorio da zna što bi želio biti – profesionalni ribar. Iako to za vrijeme SSFF-a nije postao, u društvu oca direktora festivala jedne se noći otisnuo na more i ulovio nešto ribe. Nećemo vam otkriti koliko, moramo ponešto ostaviti i vašoj mašti, kao i ribarskim pričama.

'Vrlo smo zadovoljni ovogodišnjim festivalom. Projekcije su bilo bolje posjećene, imali smo bolji odaziv volontera, pa unatoč manjim organizacijskim problemima mogu reći da je drugi festival bio bolji od prvoga. Htio bih se zahvaliti cijeloj ekipi uključenoj u realizaciju festivala – od volontera, preko selektora i gostiju, ekipe iz Scottish Documentary Institutea do autora vizualnog identiteta i web stranice. Ukratko, svima koji su omogućili da se dogodi drugi SSFF i da bude bolji od prvog izdanja', rekao je direktor SSFF-a Petar Trebotić

Iako najavljivan kao natjecateljski, nagrada publike ipak se nije dodijeljivala, zbog problema u realizaciji, tako da je i drugi SSFF bio revijalnog karaktera. Čekamo da upravo vi konačno dođete, pa da možete glasovati za svoje favorite.

Što se glazbenog dijela programa tiče, Darko Rundek i njegov Cargo Trio u potpunosti su opravdali status zvijezda festivala. Upravo je njihov nastup u petak navečer oduševio sve okupljene, što i nije jako teško učiniti kada u svom repertoaru imate hitove kao što su 'Ruke', 'Apokalipso', 'Makedo' i drugi.

Kada se na kraju sve zbroji i oduzme, ovogodišnjim SSFF-om mogu biti zadovoljni svi – organizatori, brački turistički djelatnici i - najvažniji – posjetitelji festivala.