PRILIKA ZA DOMAĆE BENDOVE

Zasvirajte s Gunsima u Splitu!

25.05.2012 u 14:49

Bionic
Reading

Organizatori splitskog koncerta grupe Guns N' Roses, koji će se održati 17. srpnja u areni Spaladium, ponudili su jedinstvenu priliku hrvatskim rock bendovima: raspisali su natječaj za izbor dviju predgrupa koje će zagrijavati publiku uoči koncertnog spektakla

Prijave se zaprimaju do 15. lipnja, a pobjednike određuje žiri sastavljen od organizatora, novinara i glazbenih stručnjaka.

Legendarni rock sastav u Splitu će nastupiti dva dana nakon Novog Sada, odakle dovode kompletnu produkciju, od pozornice do razglasa. Dva mjeseca uoči koncerta već je prodano oko 1.600 ulaznica, od čega 20 posto u inozemstvu, a daljnjih 55 posto izvan Splita. Rasprodan je i 'fan pit' oko pozornice pa su organizatori zatražili dozvolu za puštanje u prodaju dodatnih 200 'zlatnih karata'.

Cijene ulaznica inače se kreću od 290 do 350 kuna, a odlučeno je potpuno ukloniti donji red tribina u areni Spaladium kako bi se parter proširio na čak četiri tisuće četvornih metara. Koncert će navodno potrajati čak do dva sata iza ponoći.

Premda arena Spaladium zbog problema oko financiranja posljednjih mjeseci ne stoji najbolje, nema nikakve sumnje da će se najavljeni koncert održati - u pomoć su uskočili tvrtka Adria Entertainment te Daruvarska pivovara kao generalni sponzor. Axl Rose i njegov bend u Splitu se očekuju dan ranije, 16. srpnja, a izrazili su želju za lokalnim gastronomskim specijalitetima. Ponudit će im se riba. Sam pjevač navodno nema nekih velikih prohtjeva, tek je zatražio da ga u pjevačkoj kabini dočeka devet bijelih i devet crvenih ruža.

Dva tjedna uoči Guns N' Rosesa, 3. srpnja, u Splitu će nastupiti još jedna rock atrakcija, britanski legendarni hard rokeri The Cult. Po informacijama organizatora, ulaznice za ovaj koncert također se odlično prodaju.