TRAP SENZACIJA

Zagrebački KUKU$ Klan novo ime na Gričevanju

10.09.2015 u 18:05

Bionic
Reading

Zagrebački hip-hop kolektiv KUKU$ Klan, nastupit će u subotu, 26. rujna u sklopu 5. izdanja Gričevanja - besplatnog festivala glazbe i kulture. Osim KUKU$ Klana u sklopu Gričevanje ove godine nastupit će i TBF (24.9.), Killed A Fox (25.9), Miki Solus (3.10.), Kandžija i Gole žene + Sassja (4.10.)

Hip hop fanovi znaju da su KUKU$ Klan ovoga proljeća čak dvaput nastupili u Tvornici kulture; jednom kako bi podržali beogradskog kolegu Mikrija Mausa iz Prti Bee Geea i jednom da bi promovirali tek izbačen' mixtape 'O KUKU$IMA se ne raspravlja' kojeg od 3. lipnja možete besplatno preuzeti s portala Hip Hop Unity

Na mixtapeu su gostovali Žugi i Hladni iz High5-a, Doktor Bolest iz 40industryja te Oreb iz Kiše metaka. Produkcijom se najvećim dijelom pozabavio Def Kluny, baš kao što je to uradio i na njihovom prvom mixtapeu 'FLEXIKON' (koji se također nalazi na besplatnom downloadu kod HHU- a) dok su 'Dazed Out' (Uncle Denz & Dr. Strapazoot) i TR33Z producirali po jednu stvar.

KUKU$E su osnovali Đikola, RBM, Def Klunny, Goca R.I.P. i Hilj$on Mandela, a njihov zaštitini znak je broj 36. Zašto? Zato jer je na 33. dana od osnutka umro Goca koji se onda vratio 36. dana te je snimanje mixtapea napokon moglo početi. Dakle, sve znate, o KUKU$IMA se ne raspravlja, njihove mixtapeove se sluša i njihove koncerte se pohodi!

Gričevanje je uz Device_art, Space Festival i Galeriju Klovićevi dvori dio novog projekta Na Gornjem gradu. Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama oživjeti zagrebački Gornji grad. Na Gornjem gradu projekt je koji u partnerstvu provode tvrtka Kupole – bolje od šatora, udruga Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje, te Galerija Klovićevi dvori.

Informacije o popunjavanju lineupa i ostalim događajima, pratite na Facebook stranici Gričevanje, na Gričevanje Twitteru i na Gričevanje Instagramu (@Gricevanje #vjesticarenje #Gricevanje2015 #NGG #11).