U KINIMA: 'OBLAČNO S ĆUFTAMA 2'

Zabavni dječji zalogaj

11.10.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Sjajna zabava za mlađe uzraste, ali slabašno iskustvo zahtjevnijima

Prvi 'Oblačno s ćuftama' osrednji je kompjuterski animirani spektakl stvoren za mlađu, nezahtjevnu publiku, lako zabavljenu besmislenim šalama bez konkretne priče ili likova. Ipak, riječ je o uratku bez pretenzija koji uistinu uspijeva biti zabavan, ponekad čak i starijoj, iskusnijoj publici zahvaljujući kontinuiranom nizu kreativnih ideja. Nastavak, usprkos manjku inovativnosti, podjednako je zanimljiv dječji film, koji na žalost ne pruža dovoljno zahtjevnijim gledateljima.

Oblačno s ćuftama 2' u svakom je pogledu 'veći' film, sa više raznolikih stvorenja i općenito vizualne raskoši što će u spoju sa brojnim dosjetkama gotovo sigurno zabaviti dječju publiku. Humor se zasniva na gegovima, bez mnogo pametne razrade i uglavnom čak dobro funkcionira, ali iskusnijim gledateljima brzo će dosaditi nedostatak konkretnijih šala. Zapravo je riječ o kratkom TV crtiću razvučenom u filmski format, što je lako zaključiti ako bolje sagledamo iznimno jednostavnu priču i slabu 'paletu' postojećih likova koji karakterno ne doživljaju nikakve promjene.

Navedeni nedostatci inače bi klasificirali film kao nepotrebni promašaj, ali 'Oblačno s ćuftama 2' uspijeva biti zabavno vizualno iskustvo. Kao što je već navedeno, starija publika možda neće stalno uživati ili će potpuno zanemariti film, ali ovo je očito pametno konstruirani dječji proizvod i kao takav se može preporučiti. Redatelji (Cody Cameron i Kris Pearn) i scenaristi možda nisu pružili moderni animirani klasik, ili jednostavno sjajan uradak za sve uzraste, ali su vješto zapakirali jednostavnost dijaloga sa vizualnom raskoši u zabavnu cjelinu za mlađe generacije.

Zaključno, 'Oblačno s ćuftama 2' preporuka je prvenstveno ciljanoj dječjoj publici i ljubiteljima prvijenca. Roditelji će se vjerojatno opušteno zabaviti zahvaljujući ležernoj atmosferi i izbjegavanju pretjeranog moraliziranja, ali iskusniji gledatelji mogu ga slobodno zaobići, pogotovo ako traže konkretnu priču i određenu razinu kompleksnosti.