NAGRADA BAUER

Za 15.000 eura se bore Matanić, Škafar i Ležaić

13.07.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Motovun film festival i ove godine dodjeljuje nagradu Bauer –film godine najboljem filmu u regiji, a u finalnoj utrci za nagradni fond od čak 15.000 eura su filmovi 'Majka asfalta', 'Otac' i 'Tilva Roš'

Od prošle godine Motovun film festival dodjeljuje nagradu Bauer za najbolji film u regiji, a cilj nagrade je da filmski profesionalci s teritorija koje nagrada pokriva zajednički i ravnopravno zastupljeni odaberu najbolji film sezone.

U konkurenciji su svi dugometražni filmovi snimljeni od 1. lipnja prethodne do 1. lipnja tekuće godine u kinematografijama Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Proces selekcije sastoji se od nekoliko faza: sedam selektora iz sedam kinematografija nominiralo je 11 filmova, a potom je biračko tijelo, koje osim selektora uključuje i sedmeročlani žiri, odabralo tri finalista. Dobitnika nagrade žiri će odabrati nakon projekcija u Motovunu.

Redatelju nagrađenog filma Motovun film festival dodjeljuje nagradu Bauer - film godine i novčani iznos od pet tisuća eura, a partner nagrade, slovenska tvrtka
Teleking, postprodukcijske usluge u vrijednosti 10 tisuća eura. Nagrada se dodjeljuje u sklopu programa festivala.

Ovogodišnji žiri nagrade Bauer u sastavu Faruk Lončarević (redatelj, BiH), Agim Sopi (redatelj, Kosovo), Goran Dević (redatelj, Hrvatska), Damjan Kozole (redatelj, Slovenija), Teona Mitevska (redateljica, Makedonija), Marija Perović (redateljica, Crna Gora) i Nada Šargin (glumica, Srbija), dobitnika nagrade odabrat će između tri finalista:

'Majke asfalta’ Dalibora Matanića, 'Oca', Vlade Škafara i 'Tilve Roš' Nikole Ležaića.