JER JE LIJEPA I ZANIMLJIVA

Woody Allen želi Carlu Bruni u svom filmu

30.09.2009 u 13:29

Bionic
Reading

Američki redatelj Woody Allen rekao je u srijedu u razgovoru za bruxelleski dnevnik Le Soir kako bi volio da supruga francuskog predsjednika Carla Bruni-Sarkozy nastupi u njegovu novom filmu koji u ljeto 2010. kani snimati u Parizu

Još dok je u lipnju bio gost Elizejske predsjedničke palače u Parizu, redatelj je govorio o 'karizmi' Carle Bruni, istaknuvši da bi bila 'izvanredna' u različitim ulogama, iako joj tada još nije imao što ponuditi.

Ovaj put bio je konkretniji. 'Uskoro počinjem pisati scenarij za film koji ću na ljeto snimati u Parizu' i doista bih htio da Carla Bruni ima jednu od uloga', rekao je u intervjuu koji je dao belgijskom novinaru u svom domu u New Yorku.

'Ona je veoma lijepa i zanimljiva. Mislim da bi bila dobra glumica. Budem li imao malo sreće, mogla bi nastupiti u mome filmu', dodao je govoreći o bivšoj talijanskoj manekenki, uz napomenu da će se film u kojemu će 'sudjelovati američki i francuski glumci' snimati na engleskom.

Allen je u razgovoru kritizirao američki film koji je, po njegovoj ocjeni, 'lošiji no ikad' i pohvalio Europu, gdje se osjeća ugodno i gdje se filmski radnici 'više bave umjetničkom stranom' filma.

Europski 'bankari ulažu novac, a filmske umjetnike puštaju da rade svoj posao. Kad je film gotov, pokažu ga. I tako bi moralo biti posvuda', ustvrdio je.