DUBIOZA U AQUARIUSU

Walter po drugi put osvojio Zagrepčane

30.10.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Iako su samo dan ranije nastupili na istoj pozornici, članovi Dubioza Kolektiva ponovno su zapalili zagrebački klub Aquarius gdje je održan 'originalni' koncert tog benda

Koncert kojemu je zbog velikog interesa organizirana neplanirana uvertira i u svojoj je 'drugoj' izvedbi zadovoljio očekivanja publike.
Činjenica koju rijetko tko može s valjanim dokazima pobiti je da je živa svirka i energija koju odašilju s pozornice jedan od najjačih aduta bosanskohercegovačkog benda Dubioza Kolektiv.

Koncert je otvorila pjesma 'Wake up' koja će se naći na njihovu novom albumu na engleskom jeziku, čiji su izlazak najavili za travanj sljedeće godine.
Da imaju razloga za ciljanje na internacionalnu karijeru, pokazala je izuzetno dobra prihvaćenost njihovih pjesama s kojima se bez obzira na tematiku specifičnu za prilike u BIH, bez imalo problema saživjela i zagrebačka publika.

Po već ustaljenom običaju set lista je bila sastavljena od hitova sa sva četiri albuma, krenuvši od 'Bosnafarie', do 'Firme illegal', 'Kokuza', 'Recesije', '5 do 12', 'Oni dolaze', 'Um klade valja' i tako dalje.

Prilikom izvođenja pjesme 'Vidi, vidi,vidi' s albuma '5 do 12' na pozornicu je, kao i za prethodnih koncerata, došetao Saša Lošić – Loša, otpjevao svoj stih te se vratio natrag u publiku. Šaljivo napomenuvši da je ta pjesma nastala baš za zagrebačke fanove, pjevač Almir Hasanbegović najavio je singl 'Ovo je zatvor', pjesmu spontano obradivši u 'Ovo je Zagreb'.

U tradicionalnu ekstazu publiku su bacile 'Marijuana', Domaćica i Blam, a ipak najveća histerija je nastupila izvođenjem pjesama 'Bring the system down' i 'Walter'. Upravo se junak iz filma 'Valter brani Sarajevo' Hajrudina Krvavca iz 1972. pokazao kao apsolutni miljenik Zagrepčana koji su članove benda povicima natjerali na ponovljenu izvedbu.
Na kraju još valja istaknuti zaraznu energiju svih sedmorice članova benda, posebice gitarsta Armina Bušatlića te najdinamičnijeg dvojca Almira Hasanbegovića i Adisa Zvekića. Po koncertu nastavljen je party uz duo Diskobajagi, odnosno Vedrana Mujagića i Branu Jakubovića.

Nakon uspješnog dvodnevnog derneka u Aquariusu, Dubioza kreće u stvaranje novog albuma, a za poželjeti im je da bude barem jednako uspješan kao i prethodni.