NOVI ALBUM U RUJNU

Vraćaju se legendarni Maideni

28.08.2015 u 13:51

Bionic
Reading

Iron Maiden objavit će šesnaesti studijski album 'The Book of Souls' u petak, 4. rujna. Specijalno povodom toga, nakon puno godina, Dancing Bear CD-shop u Zagrebu, u Gundulićevoj 7, ponovno će otvoriti svoja vrata u ponoć kako bi se održala ponoćna prodaja s četvrtka na petak, odnosno u ponoć s 3. na 4. rujna. Fanovi legendarnih heavy metalaca koji stignu na ponoćnu prodaju i budu najbrži bit će nagrađeni vrijednim Iron Maiden memorabilijama

Album 'The Book of Souls' prvi je studijski album u dugogodišnjoj karijeri legendarnih Britanaca koji će biti objavljen kao dvostruki album i čije je trajanje dugo 92 minute. Isto tako, izlazak ovog izdanja prekida najdužu stanku u karijeri Iron Maidena koju su napravili između dva albuma - prethodnik 'The Final Frontier' objavljen je 2010. godine.

'The Book of Souls' bit će objavljen u sljedećim formatima: CD 2, CD 2 limited edition i LP 3.

Fanovi Maidena svoje prednarudžbe također mogu slati na e-mail: maloprodaja.zagreb@dancingbear.hr te tako ostvariti 10 posto popusta na željenu verziju izdanja.

Ideja o objavljivanju novog albuma došla je od pjevača Brucea Dickinsona u rujnu 2013. godine. Album je sniman u pariškom studiju Guillaume Tell Studios, a producirao ga je dugogodišnji suradnik Iron Maidena Kevin Caveman Shirley.

Datum izlaska bio je pomaknut kako bi se Dickinson mogao posvetiti borbi protiv tumora. Nedavno je proglasio pobjedu nad zloćudnom bolesti, a sad se, kako kaže, 'trebam potpuno tjelesno oporaviti kako bih bio spreman za nastupe uživo' koji se očekuju iduće godine. 'Vrlo smo uzbuđeni zbog 'The Book Of Souls', bilo ga je fantastično stvarati. U Guillame Recite studiju radili smo i 'Brave New World' 2000. godine, tako da nas uz taj studio vežu posebne uspomene. Bili smo oduševljeni kada smo otkrili da ista, čarobna vibra još uvijek živi. Tako da smo se odmah osjećali kao kod kuće i ideje su jednostavno počele teći. Kad smo završili, svi smo se složili da je svaka pjesma kao sastavni dio cijelog tijela te da ako je potrebno stvoriti dvostruki album, tada će on to i biti', dodao je Bruce Dickinson.

Prvi singl s nadolazećeg dvostrukog izdanja 'The Book of Souls' je

'Speed of Light'.