NAJAVILA KIM DEAL

Vraćaju se alt rock legende The Breeders

10.04.2014 u 19:01

Bionic
Reading

Basistica i pjevačica kultnog američkog alt rock benda The Breeders te bivša basistica Pixiesa Kim Deal otkrila je da su Breedersi ponovno u studiju gdje rade na novom materijalu, prenosi časopis Uncut

'U podrumu smo i snimamo, a pjesme zvuče dobro. Danas radimo na Josephineinoj (Wiggs, basistica) pjesmi i zvuči zaista dobro. Imam dobru melodiju i riječi za pjesmu i to je ono što ćemo snimati danas, jednu od njezinih pjesama', rekla je Deal u razgovoru za muzički portal Stereogum

Dodala je da imaju još dvije pjesme za koje imaju i riječi i melodiju, ali da joj se ne sviđa dio s bubnjevima na jednoj od njih.

'Druga zvuči cool. Radit ćemo na te tri stvari, no imam i druge pjesme. Postoji pjesma koja se meni sviđa, no mislim da se Josephine ne sviđa toliko', kazala je.

Zadnji studijski album 'Mountain Battles', Breedersi su objavili 2008., a uslijedio je EP 'Fate To Fatal' 2009. Nakon toga, Deal je otišla na dvogodišnju turneju sa Pixiesima

The Breeders su se ponovno okupili prošle godine na turneji kojom su obilježili 20. godišnjicu albuma iz 1993. 'Last Splash'.

Prošli mjesec Deal je predstavila zadnji u seriji sedaminčnih singlova 'The Root', nastao u suradnji s Morganom Naglerom iz grupe Whispertown.

Nakon 25 godina koliko su skupa svirali, Kim Deal napustila je Pixiese u lipnju prošle godine, a zamijenila ju je nova basistica Paz Lenchantin.

Breederse su 1988. osnovale basistica Pixiesa Kim Deal i gitaristica Throwing Muses Tanya Donelly.

Inače, kako je ranije najavljeno, Pixies će ove godine nastupiti na

INmusic festival koji će se održati od 23. do 25. lipnja na Otoku mladosti.