NAGRADNJAČE

Vodimo vas na Šank?! u Tvornicu kulture

12.05.2016 u 10:03

Bionic
Reading

Jedan od najvažnijih punk bendova nove generacije Šank?! održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u petak 13. svibnja

Članovi benda dio su zagrebačke underground punk/oi!/hardcore scene, a na pozornici su prisutni preko 10 godina u različitim sastavima kao što su Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma ili Stribog. Svoje iskustvo i znanje odlučili su pretočiti u vlastiti zvuk koji je danas poznat kao jedinstvena mješavina rocka, punka, metala, Oi! te ska.

Šank!? je nastao u lipnju 2010., a u nepunih šest godina postojanja je diljem cijele regije postao poznato underground ime. Moćni i društveno angažirani tekstovi i energični nastupi čine ga jednim od najboljih live bendova u Hrvatskoj dok njihov punk rock radi promjene, osvješćuje publiku, a žestoke i melodične stvari pokazale su se kao dobitna kombinacija.

Prvi album pod nazivom 'Grad je naš' objavljuju na internetu 2010. kao besplatno izdanje. Nakon uspješne godine koja uključuje i nastup sa slavnim Cock Sparrerima i na DOF-u te po mnogim klubovima diljem Hrvatske, 2011. izdan je album 'Priče noćnih tramvaja'. Šank?! je 2012. nastupio kao predgrupa legendarnih irish punk veterana Dropkick Murphy’s, a nakon toga nastupa po cijeloj Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, BiH te Sloveniji. U to vrijeme snimljena je i pjesma 'Zagreb gori' koja postaje svojevrsna himna u Zagrebu i šire, a sve se dogodilo ususret dva rasprodana koncerta u rujnu 2012. u Malom pogonu Tvornice. Taj koncert prati i objavljen live DVD album.  Treći album 'Treća runda' izašao je 2013., prema časopisu Rolling Stone svrstan na ljestvicu top 10 regionalnih albuma za tu godinu.

Snagu i jaku fan bazu Šank?! je dokazao na koncertu Brkova u Domu sportova u ožujku 2015. Te godine izašao je četvrti album 'Naša stvar', a promocija je održana u Tvornici kulture na najvećem samostalnom koncertu. Album 'Naša stvar' našao se među najboljim regionalnim albumima 2015. te je ponovo pokazao da je bend žestok, britak i beskompromisan.

U dosadašnjoj karijeri Šank?! je stvorio sada već nezaboravne himne poput 'Grad je naš' ili 'Zagreb gori', 'Sve za kraj', 'Na šank' ili 'Naša stvar', a svaki koncert je obilježila izuzetna količina energije i euforije koja se osjeti na nastupima uživo. Zagrebački koncert bit će još jedna prilika uživo poslušati energične melodije iz Šank?! radionice i potrošiti grla uz njihovu punk rock kombinaciju.

Download albuma:
'Grad je naš' (2010.)
'Priče noćnih tramvaja' (2011.)
'Treća runda' (2013.)
'Naša stvar' (2015.)

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•    www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Dvije ulaznice za Šank?! u Tvornici kulture osvojili su Kristijan Štrbac, Anđela Štefanović i Neven Fitnić. O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.