NAGRADE U PULI

Vlasta Meštrović i Ivan Galić furaju najbolje filmove

25.07.2012 u 18:55

Bionic
Reading

doFuraj svoj film! revija je kratkog amaterskog filma koja se već devetu godinu u suorganizaciji s Hrvatskim Telekomom održava na najvećem hrvatskom filmskom festivalu, Festivalu igranog filma u Puli

Natječaj je nastao s idejom da filmskim početnicima osigura prve filmske korake omogućujući im prikazivanje i promociju svojih djela. Brojni su odlični filmovi i talentirani autori nagrađeni vrijednim nagradama, a vrijeme je i za proglašenje ovogodišnjih pobjednika.

U nabrijanoj konkurenciji od 36 filmova pobjednik je, po glasovanju žirija, film Instant panic (http://max.tportal.hr/Instant-Panic-Video_12494_0__0.aspx ) autorice Vlaste Meštrović. Vlasta će postati bogatija za Nokiju Lumiju 800, elegantan i pametan Windows Phone - uređaj koji je na nekim tržištima doslovce pokosio svoje konkurente strelovitošću kojom se prodavao. Pobjednik po glasovima publike odnosno posjetitelja MAXzone tportala je film Urlator autora Ivana Galića, inače novog vlasnika Samsung Galaxy Minija.

Stručni žiri koji je odlučivao o najboljem filmu činili su glavni urednik portala Ravno do dna i novinar emisije ‘Ružiona’ (HRT) Zoran Stajčić, filmski kritičar i novinar dnevnih novina Slobodna Dalmacija Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik i redatelj Matija Debeljuh. Donošenje odluke nije bilo ni jednostavno ni lako, a u ime žirija Zoran Stajčić poručuje: 'Instant panic - sasvim neobično-obična životna epizoda. Priča je dobro ispričana, zaokružena je i ima jasnu poantu. S druge strane, maštovito je realizirana, s puno pokazane umješnosti u kadriranju. Odluka žirija nije bila instantna, ali u općem poretku ocjena pobijedila je upravo Instant panika.'

Vrijedna nagrada za najbolji film po odluci stručnog žirija, koju dodjeljuje Hrvatski Telekom uručit će se na Svečanoj dodjeli nagrada u Areni 28. srpnja 2012. godine. Pobjednici Vlasti Meštrović i njezinoj pratnji osigurat će se boravak u Puli od 26. do 29. srpnja 2012. godine.

Ukoliko ste propustili doFurane filmove, nije kasno, dovoljno je tek zaviriti u tportalovu MAXzonu.