SUBOTNJA DUB FEŠTA

Vibronics soundsystem napokon u Zagrebu

28.01.2012 u 13:43

Bionic
Reading

Jedan od najboljih dub kolektiva danas, Vibronics iz Leicestera u Engleskoj, u sklopu svoje europske mini turneje 28. siječnja će posjetiti zagrebačku Mediku

Bend predvode Steve Vibronics i Richi Rootz, a postava se stalno nadopunjuje i mijenja tako da i njihov zvuk postaje sve zreliji i zreliji. Zaista opak soundsystem, čiji su ponosni vlasnici upravo Vibronicsi zatrest će tako u subotu, nakon gostovanja u Madridu, i zgradu Medike gdje će se i održati ova poslastica za sve ljubitelje dubokih basova, teških ritmova i dub zvuka.

Vibronicsi su svojom kvalitetom od samih početaka sredinom devedesetih zapeli za oko dub pionirima poput Zion Traina, koji su ih odmah potpisali za svoju izdavačku kuću Universal Egg, a ta suradnja nastavljena je do današnjeg dana. Osim suradnje s Universal Egg, stvorili su i vlastitu etiketu SCOOP pod kojom su svoju aktivnost podigli do razine jednog od najkvalitetnijih i najproduktivnijih kolektiva.

Sva sila gostiju i suradnji s glazbenicima UK Roots scene iznjedrila je zaista zanimljiv zvuk i izdvojila Vibronicse iz mora engleskih dub kolektiva. Usto iz tog mora su izvukli i neke 'nebrušene dijamante' vokalnog izričaja poput Madua, također iz Leicestera, Vitamin M (koja je u dub zvuk uspjela ukomponirati melodiku (!) i jednostavnim jazz-blues minijaturama dodatno razigrati zvuk Vibronicsa), Stevieja Splitsa, genijalnog trubača i mnogih drugih.

Vibronics je prvenstveno punokrvni dub soundsystem, ali u svojoj kolekciji zvučnih začina ima i ono nešto što ga izdvaja od 'just another dub banda', i time garantira dobar party gdje god se pojavi, a isto to ponudit će i svima koji se u subotu odluče za Mediku.