'PROBUDI SE!' 12. RUJNA, BUNDEK

Veliki koncert hip-hopera za slobodu govora

27.08.2009 u 13:55

Bionic
Reading

U sklopu projekta 'Probudi se!' 12. rujna će se na zagrebačkom Bundeku održati koncert na kojemu će nastupiti Nered i Stoka, Edo Maajka, Elemental, Connect, TBF i Martina Vrbos

Projektom 'Probudi se!' organizatori u suradnji s umjetnicima pokušavaju osvijestiti građane o ulozi novinara, fotografa i snimatelja u društvu te o opasnostima kojima se izlažu u svom radu.

Ideja o koncertu kojim će se svake godine tijekom rujna ukazivati na opasnosti koje prijete slobodi govora, mišljenja i medija, nastala je tijekom jednog razgovora sa zagrebačkim hip-hoperom Markom Lasićem – Neredom, koji je ponudio pomoć, odnosno suradnju s eminentnim umjetnicima hip–hop scene, a budući da su upravo hip-hoperi glazbenici koji u svojim tekstovima najbolje opisuju stanje u društvu 'bez dlake na jeziku', ideja je odmah prihvaćena.

Dosad su nastup potvrdili Nered i Stoka, Edo Maajka, Elemental, Connect, TBF i Martina Vrbos, a svi su pristali nastupiti bez naknade. U ulozi voditelja programa bit će gost iznenađenja. Uz koncert, novinarima, fotografima i snimateljima koji su se u svom radu izlagali raznim prijetnjama, odmazdama, otkazima i ostalim vrstama mobbinga, dodijelit će se i nagrade Guščje pero za poseban doprinos u promicanju slobode.