ASTRO PROFIL

Vaga je u vječnoj potrazi za skladom

01.03.2017 u 02:49

Bionic
Reading

Vage su zračni elementi kojima vlada Venera, a njihov se znak poklapa s prvim mjesecom jeseni

Vlada: od 23. rujna do 22. listopada (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: zrak
Kvaliteta: kardinalna
Vladar: Venera, boginja ljepote i ljubavi, pokroviteljica umjetnosti
Srodna kuća: sedma
Suprotni znak: Ovan
Dan u tjednu: petak
Najbolji partneri: Blizanci, Vodenjak, Lav, Strijelac, Ovan
Područja zanimanja: moda, kozmetika, dizajn, arhitektura, mediji, estrada, posredovanje, odnosi s javnošću, pravo, diplomacija, politika
Dijelovi tijela: bubrezi, mokraćni mjehur
Životinje: mačka, koza, magarac, jelen, deva, labud
Biljke: ruža, ljiljan, ljubičica, ciklama, limun
Drveće: jasen, jablan, jabuka, kruška, smokva
Metali: bronca, bakar, živa
Drago i poludrago kamenje: dijamant, opal, safir, smaragd
Boje: nebesko plava, mornarsko plava, ružičasta, tamno crvena
Zemlje: Austrija, Argentina, Kanada, Kina, Japan, Nigerija, Uganda, Bocvana
Gradovi: Beč, Frankfurt, Antwerp, Kopenhagen, Lisabon, Leeds, Nottingham, Johannesburg


Vaga je znak zračnog elementa i kardinalne kvalitete kojim vlada Venera. Ostali su zračni znakovi Blizanci i Vodenjak. Kardinalni su znakovi s početka godišnjih doba pa su tako uz Vagu kardinalni još i Ovan, Rak i Jarac, uvodni znakovi proljeća, ljeta i zime.

Vladavina Vage počinje kad Sunce dosegne točku jesenskog ekvinocija (ravnodnevnice) na 180 lučnih stupnjeva ekliptike, a završava kad se ono nađe na 210 stupnjeva ekliptike, na pragu Škorpiona.

Ovaj se znak u vremenskom smislu poklapa s prvim mjesecom astronomske jeseni - šarenim i razigranim razdobljem obilja boja i lakoće postojanja. I dalje je prisutna primjesa ljetne topline, a propadanje prirode svojstveno dobu Škorpiona još nije nastupilo.

Planet Venera istovremeno je vladar Vage i Bika, no dok je kod njega ona prizemna, putena i opipljiva, kod Vage je ona profinjenija, neuhvatljivija, sklonija erotskom izazivanju i poigravanju.

Vaga je jedini zodijački znak predstavljen neživom stvari, a njen grafički simbol nalikuje na istoimenu spravu za mjerenje težine. Ovaj je simbol dodijeljen sedmom znaku zato što se na dan jesenskog ekvinocija dan i noć izjednačuju, kao i plitice vage kad su na njih postavljene jednake težine.

Iako je Vaga simbol ravnoteže i sklada, ta je ravnoteža vrlo krhka i u stalnoj opasnosti od remećenja. Rođeni u ovom znaku žude za ravnotežom na svim životnim poljima i ulažu velike napore da je ostvare. Zbog toga su u načelu diplomatični i izbjegavaju sukobe dokle god osjećaju da je to moguće.

Budući da je za održavanje obiju plitica na istom nivou potrebna velika preciznost, Vage pažljivo odmjeravaju i procjenjuju okolnosti prije donošenja odluke pa su često neodlučne i kolebljive.

Više nego drugim znakovima, Vagama je za emocionalnu ravnotežu potreban ljubavni partner. Da bi izbjegle samoću, spremne su na velike kompromise, udovoljavanje drugoj strani i sjedenje na nekoliko stolaca. Za slučaj propasti primarne veze, tipična će Vaga imati jednog ili više ljubavnika i simpatija u rezervi.