NOVI SADRŽAJ U ZAGREBU

Uz munje i gromove započeo Fanstastic Film Festival

03.07.2011 u 09:05

Bionic
Reading

U ljetnom kinu Gradec sinoć je, uz konstantnu prijetnju kiše i prigodnu atmosferu koju su stvarali munje i gromovi, započelo nulto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala

Zagrebačku su publiku na početku otvaranja pozdravili festivalski osnivači, direktorica Mirjana Mia Pećina te umjetnički direktor Stjepan Hundić. 'Sretni smo i ponosni na to što smo napokon ovdje i što festival počinje. Fantastic Zagreb inicirali smo kao poklon Zagrebu i njegovim građanima te se nadamo da će svojom kvalitetom obogatiti gradsku kulturnu ponudu', izjavio je umjetnički direktor Stjepan Hundić.

'Ponosni smo na to što smo domaćin i ovoj filmskoj manifestaciji. Nadam se da će se festivalski program svidjeti svim ljubiteljima ovog žanra. Fantastic Zagreb Film Festivalu želim puno uspjeha, ali uz to i još jednu posebnu želju – da iduće godine gledamo filmove na otvorenoj ljetnoj pozornici kina Tuškanac', izjavila je zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te potom proglasila festival otvorenim.

Nakon ceremonije otvaranja uslijedila je projekcija filma Crna voda (Two Eyes Staring) Elberta van Striena, što je ometala konstantna grmljavina i munje.

Festivalski program nastavlja se u nedjelju večernjim projekcijama u kinu Europa, kinu Gradec te improviziranom ljetnom kinu Tuškanac.