KONCERT U TVORNICI

'Uštekaj se u sindikat' uz Postolar Tripper i St!llness

27.03.2014 u 10:50

Bionic
Reading

'Uštekaj se u sindikat' naslov je koncerta kojeg 30. travnja, uoči Međunarodnog praznika rada sada već tradicionalno organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati i poklanjaju svojim članovima i svim građanima grada Zagreba, a na kojem će ove godine nastupiti zadarski Postolar Tripper i splitski St!llness

Osim obilježavanja Praznika rada uz dobru glazbu i zabavu u najprikladnijem mogućem mjestu - Tvornici kulture - mladi sindikalisti ovim koncertom žele skrenuti pozornost na važnost angažmana mladih u borbi za svoja radnička prava, a bendove su izabrali zbog kvalitetne, ali i društveno angažirane glazbe.

Postolar Tripper djeluje od 2003. g., kad su zadarski medijski eter okupirali prvim singlom 'Ošljačka saga'. Nakon drugog gastro singla 'Tužna priča o selu' (poznatija više kao 'Koga, čega, janjetine') tadašnji hip-hop dvojac izdaje i album 'Sve što imam sam ukra' te okupljaju bend za svirke uživo. Bend se sve bolje upoznaje radeći na novom materijalu te snimajući album obrada novovalnih pjesama. 2008. godine izlazi i njihov zajednički album znakovitog imena 'Popravni' s kojega su kao prepoznati hitovi zaživjele pjesme 'Na rubu ponora', 'Palma u pitaru' te 'Marijana'. Od tada, sada već sedmeročlani bend, učestalo nastupa i samouvjereno gradi sve veću bazu fanova. Postolari postaju prepoznati kao koncertna atrakcija čiji su koncerti ispunjeni izrazitom energijom te dobrim vibracijama, opravdavajući status jednog od ponajboljih hrvatskih bendova.

ST!llness je nastao 1998. godine u Splitu, kao tvrdi hip-hop dvojac Yurija i Papija. Svoj prvi underground single 'fala' izbacili su početkom 2000. godine. Nedugo zatim snimljena je i 'Zar se ovo život zove'. 2003. Yurijevom inicijativom izlazi prva splitska Hip-hop kompilacija 'devaSTacija' na kojoj se Papi s par odličnih verseova oprašta od ozbiljnog bavljenja glazbom, pa u ST!llnessu ostaje samo Yuri. Stil glazbe doživljava jedan oblik evolucije, a tekstovi ostaju isti: s jedne strane žestoki, angažirani i punk-banalni, a s druge strane osjećajni i s filozofskom dozom. Uspostavom prve petorke live benda se uvelike promijenio način njihove interpretacije. Nakon objavljivanja debi albuma pod nazivom 'Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović' u srpnju 2007. godine čvrsto se postavljaju unutar scene. Njihov molotovljev koktel hip-hop-a, reggae-a, drum'n'bass-a i HC distorzija s pjevanim i rap vokalima prodire u podsvijest i najzagriženijim skepticima. U studenom 2009. izlazi njihov drugi studijski album pod nazivom: 'Globalno zatupljenje - paket za preživljavanje'. Ovim albumom ST!llness, ne samo da potvrđuje svoj status već unapređuje zvuk i svoj pristup stvaranju i muziciranju. Nazivaju ga: 'Audio-vizualni komplet recikliran za poticanje razmjene informacija i energije'.

Ulaz na koncert je besplatan, ali je potrebno imati ulaznicu koja se može podići u Tvornici kulture od ponedjeljka, 31. ožujka. Važno je napomenuti i da je sljedeći dan neradni dan što pomaže cjelonoćnom izlasku.