OD 16. LISTOPADA

Uskoro počinje nova dramska serija 'Novine'

  • Autor: D. A. M.
  • Zadnja izmjena 11.10.2016 19:17
  • Objavljeno 11.10.2016 u 19:17
Ekipa dramske serije Novine

Ekipa dramske serije Novine

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT Promo

Od ove nedjelje na HTV-u počinje nova dramska serija 'Novine' - priča o izdajama, odustajanju i nestajanju ljudskoga integriteta pod pritiskom taštine, konformizma i egzistencijalnih strahova. Serija od 12 nastavaka, navodi HTV, prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnog lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu

Radnja serije započinje prometnom nesrećom s tragičnim posljedicama koju je skrivila članica jedne tajkunske obitelji. Uskoro dijelom postupka zataškavanja postaje i promjena uredničke i vlasničke strukture u riječkom dnevnom listu Novine.

Mariju Kardumu (Aleksandar Cvjetković), utjecajnom građevinskom tajkunu, najednom se jako žuri preuzeti Novine jer se mladi novinar Andrej Marinković (Goran Marković) počeo baviti istraživanjem tajanstvene prometne nesreće s kojom je budući vlasnik tijesno povezan. Nagla promjena vlasništva pokreće i unutarnja previranja u redakciji izazvana željom za moći, taštinom i ambicijama. U središtu su tih previranja novinarski veterani Dijana Mitrović (Branka Katić) i Nikola Martić (Trpimir Jurkić) te Martin Vidov (Zijad Gračić) i Alenka Jović Marinković (Olga Pakalović) koji se smjenjuju na položaju glavnoga urednika.

HRT Promo

HRT Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT Promo


Redatelje 'Novina' je Dalibor Matanić

Serija prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnog lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U njoj se prate osobni odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji rastrganih između profesionalnoga integriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva te prljavih zakulisnih igara. Serija će uvesti gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva te u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike.

HRT Promo

HRT Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT Promo


Branka Katić glumi novinarsku veteranku Dijanu Mitrović

Seriju su za Hrvatsku radioteleviziju realizirali produkcijska kuća Drugi plan te producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Režiju potpisuje Dalibor Matanić po scenariju novinara i urednika Ivice Đikića. U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.
Serija će se emitirati na Prvome programu HTV-a u 20.10 sati.

HRT Promo

HRT Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT Promo


Serija će se prikazivati u 12 nastavaka

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!