'YVES SAINT LAURENT'

Upoznajte svijet francuskog modnog genija

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.05.2014 11:58
  • Objavljeno 23.05.2014 u 09:40
Scena iz filma 'Yves Saint Laurent'

Scena iz filma 'Yves Saint Laurent'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Blitz

Jedna od najosebujnijih i svakako najinovativnijih osoba u svijetu mode, genijalni Francuz Yves Saint Laurent napokon je dobio film koji je na velika platna uspio prenijeti filozofiju, ali i životnu priču ovog iznimnog umjetnika. Režiser Jalil Lespert ovog će nas ljeta upoznati s počecima karijere YSL-a koja je započela 1958. godine kada mladi Yves napušta Di­or, ali nam predstaviti i kompleksni poslovno-ljubavni odnos koji je do smrti imao s partnerom Pierreom Bergéom i koji je obilježilo čitavo njego­vo stvaralaštvo

Film 'Yves Saint Laurent' vodi nas kroz najzanimljivije detalje života slavnog kreatora prepunog poslovnih i privatnih uspona i padova, a teme­ljen je na biografiji Laurencea Benaima koji je nekoliko godina posvetio prikupljanju materijala za svoju knjigu zbog čega je i sam Pierre Bergé, koji je nadživio modnog maga, prije početka snimanja dao blagoslov cije­lom projektu: 'Često su mi predlagali da režiram film o Laurentu i sebi, no tek kad me je Jalil posjetio i s entuzijazmom predložio svoju kreativnu vi­ziju, odmah sam pristao. rekao je. Kako bi film bio što autentičniji ekipi je ustupio neprocjenjive komade iz svoje arhive, a glavnog glumca Pierrea Nineya opisao je toliko sličnim dizajneru koji se nije odvajao od svojih tamnih okvira da mu je to bilo ponekad teško gledati'.

Svoje oduševljenje Bergé nije krio ni kada je pogledao gotov film izjavivši: 'Ima par sitnica s kojima se ja možda ne slažem, ali film odražava istinu. Ne skriva niti umanjuje Yvesove životne neuspjehe i probleme. I meni je ponekada bilo teško s njim'. Stoga se svakako treba veseliti 19. lipnju kada film 'Yves Saint Laurent' dolazi u CineStar i odabrana hr­vatska kina budući da se radi o rijetko odobrenom biografskom materija­lu, koji je još zanimljiviji zbog svoje atraktivne tematike.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!