MACY GRAY:

'U studiju smo odlučili izbaciti sve iz sebe'

15.11.2012 u 14:37

Bionic
Reading

Poznata pjevačica nastupit će u Tvornici kulture u nedjelju, 25. studenoga u velikom pogonu

Darovita i popularna, Macy Gray je počela oduševljavati fanove otkad je izdala prvi album 'On How Life Is' 2000. Taj album je polučio singl 'I Try' te su album i singl postali globalni hitovi i osvojili nekoliko Grammy i MTV nagrada, preko 25 milijuna prodanih albuma i uspješnu glumačku karijeru.

U industriji u kojoj je počelo nedostajati pravih umjetnika, izgradila je svoju viziju stvarajući glazbu koja preskače barijere žanrova od eksperimentalnog soula do alternativnog rocka, od retro diska do hip hopa. Umjetnički integritet i inovativnost pridobio joj je fanove diljem svijeta, uključujući i glazbenike poput Johna Frusciantea, Erykah Baku, Gang Starra, Mos Defa i Pharaoah Monche

Neformalnom ljubitelju glazbe, novi album Macy Gray, 'Covered' se čini kao nešto neočekivano - budući da sadrži pjesme indie rock bendova koje je Macy odlučila reinterpretirati na svoj način. No 'Covered' nije tipičan album obrada. 'Covered' redefinira kakva obveza to jest i kakva može biti, što ga čini pravim projektom Macy Gray

'To su pjesme koje bih vjerojatno napisala u drugom životu', kazala je Macy Gray u svom prepoznatljivu stilu. 'Te pjesme točno opisuju moje trenutačno raspoloženje - ljubavne pjesme pune mračnih elemenata.'

Album 'Covered' označuje njezin kreativni vrh.

'Prije nego što smo započeli snimati, postala sam opsjednuta s načinom na koji je Nina Simone napravila svoju verziju pjesme 'My Way'. Nije se brinula o tome što će i kako ljudi reagirati i kako će u uspoređivati s bilo čime. Vidjela sam kako je uzela tu pjesmu i napravila ono što je htjela. Stoga sam počela snimati s povjerenjem da možemo stvari napraviti onako kako mi želimo', ispričala je Macy.

Konačni rezultat kolekcija je koja duhovito preobražava pjesme koje su postale zaštiti znak publike koja ih voli. 'Covered' uspijeva zadržati emotivnu istinu tih pjesama dok istovremeno preobražava glazbene kontekste ostavljajući dovoljno prostora za Macyin zaštitni dodatak.
Iako će 'Covered' iznenaditi mnoge koji nisu obraćali posebnu pažnju, artistički uspjeh neće doći kao iznenađenjem dugogodišnjim fanovima s pronicljivim ušima.
'Svi smo ušli u studio i odlučili izbaciti sve što smo imali na umu. Atmosfera je tijekom snimanja bila savršena i najbolje stvari izlaze u tim trenucima', rekla je Macy.

Ulaznice: 180 kn / na dan koncerta 200 kn
VIP: 230 kn / na dan koncerta 250 kn