RADIO PRIJENOS I LIVE STREAM

U petak prvi MIMO koncert u MSU

28.02.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Nina Romić i Olovni ples, prvi su izvođači koji će u petak 1.3. u 20 sati nastupiti u sklopu novopokrenutog projekta MIMO - Medijski Inventar Muzičkih Originala koji predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu glazbu, marljivo stvaranu mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj a u suradnji udruga Vibra, Free stage i Hrvatskog radija. Koncert će biti uživo prenošen na Radio Sljemenu, te putem live streaminga.

MIMO projekt je nastao kroz uspostavljeno partnerstvo udruge Vibra, FREE STAGE-a i HRT-a temeljeno na zajedničkim ciljevima i težnjama prema doprinosu pozitivnim promjenama u hrvatskoj glazbi. Početak projekta zamišljen je kao proljetni ciklus koncerata s izravnim prijenosom na Hrvatskom radiju – Radio Sljeme i video live streamom na internetskim stranicama HRT-a te na stranicama projekta i partnerskim stranicama, na kojima će se predstavljati kvalitetna i autentična neovisna domaća glazba, trenutačno jako zanemarena u javnim medijima. Ciklus će obuhvatiti organizaciju 8 koncerata/emisija u razdoblju od 1. ožujka do 7. lipnja 2013. Također, emitirat će se reprize na programima HR-a.


Grafička škola Zagreb osigurava opremu, snimanje i videomontažu za izravni videoprijenos. Snimanje će obavljati učenici škole u sklopu stručne prakse uz mentorstvo profesora i redatelja iz MIMO tima. Koncerti će se održavati u multimedijskoj dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Na pozornici će se predstaviti po jedan kantautor/sologlazbenik i jedan sastav čiji su radovi odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Gosti u emisijama bit će glazbeni kritičari ili ugledni glazbenici koji su upoznati s radom izvođača. Snimke koncerata bit će pohranjene u fonoteku Hrvatskog radija, što će glazbenim urednicima omogućiti jednostavan i brz pristup za daljnje emitiranje.


Olovni ples je jedinstvena pojava na hrvatskoj rock sceni u posljednjih desetak godina. Ova dugoselska četvorka spojila je u svojoj glazbi različite glazbene izričaje pa je samim time njihovu glazbu teško žanrovski odrediti. Blues korijeni, koji čas naginju prema šansoni, čas prema cabaretskom , čas prema folk - rock izričaju , a sve to uz pažljivo birane stihove daje Olovnom plesu poseban pečat. Od samih početaka ovaj bend nije bio usmjeren na komercijalni uspjeh niti na osvajanje radio postaja pa samim time niti na masovnu publiku već na osvajanje čovjeka po čovjeka. Olovni ples stvara glazbu po vlastitom ukusu i to najčešće u kućnom ambijentu. Rezultat tog pristupa je sedam lo-fi albuma snimljenih u kućnim uvjetima objavljenih pod nezavisnim etiketama Brlog Recordsa i Slušaj najglasnije, te tek jedan službeni diskografski album objavljen za veliku kuću (Croatia Records)- album Sloboda. Sva glazba Olovnog plesa dostupna je na njihovoj službenoj stranici

Kantautorica Nina Romić sa epitetom 'dragulj kantautorske scene' , žanrovski se sama svrstava u šumsku folk psihodeliju. Iza sebe ima dva albuma 'Daljine' i 'Ptice' koje su kritičari izvrsn ocjenili. U usporedbi sa ostalim glazbenicima u projektu MIMO, Ninu su mainstream mediji najviše popratili ali ni blizu dovoljno koliko njeno umječe, kreativnost i upornost zavrijeđuje. Na koncertu u Muzeju Suvremene Umjetnosti, Ninu će pratiti dio njenog benda u sastavu Fred Lanz (klavijature i harmonika)i Ivana Lulić (prateći vokal). Više o Nini Romić saznajte na ovom linku


Cijena ulaznice iznosi 15kn. Koncert počinje u 20 sati, a vrata se otvaraju u 19:45.