'POTONULI' BILL COSBY

U ovom sam poslu 52 godine, ali ovo još nisam doživio!

15.05.2015 u 19:16

Bionic
Reading

Nakon niza optužbi za seksualna zlostavljanja koje su posljednjih mjeseci stizale na njegovu adresu, Bill Cosby je odlučio sve demantirati i zašutjeti. Tišinu je prekinuo velikim intervjuom za televizijsku emisiju 'Good Morning America' u kojoj je pokazao sav svoj očaj

Jedna od najgledanijih američkih TV emisija 'Good Morning America' najavila je veliki ekskluzivni intervju sa 77-godišnjim komičarom Billom Cosbyjem, u kojem je glumac trebao odgovoriti na niz optužbi žena za seksualno zlostavljanje, no ono što su gledatelji mogli vidjeti bio je tek kratak isječak u kojem Cosby nije uspio ponovo zadobiti povjerenje Amerikanaca.

Novinarka Linsey Davis s Cosbyjem se susrela u Alabami gdje glumac u sklopu humanitarne organizacije Black Belt Community Foundation  podiže svijest nacije o siromašnim školama, a time pokušava i sebi spasiti narušeni imidž. No neuspješno. Kad ga je novinarka pitala očekuje li da će mladi ljudi na njegovu edukativnom predavanju postaviti pitanje o 'nekim lošim stvarima koje je napravio' i kako im namjerava odgovoriti, hoće li priznati krivnju ili odbaciti optužbe, Cosby je odgovorio:

'Nisam siguran da će imati takva pitanja, prije će me nazvati licemjerom. Ali ako me budu dobro slušali, shvatit će moju poantu', pokušao se izvući 77-godišnji komičar. Na komentar Davisove kako će sve težnje humanitarne organizacije Black Belt Community Foundation, koja se bori za poboljšanje stanja u obrazovnim ustanovama u najsiromašnijim područjima Alabame, ostati u sjeni zbog optužbi na Cosbyjev račun, glumac je pokazao svoj očaj zbog situacije u kojoj se našao:

'U ovom sam poslu 52 godine i ovako nešto još nisam doživio. Situacija je takva da više nemam pravo govora.'

Iako su njegove nove TV projekte odbile sve TV kuće, Cosby još nastupa kao stand-up komičar diljem Amerike.