BOGATA PONUDA

U listopadu nas čeka gomila odličnih koncerata

06.10.2014 u 13:48

Bionic
Reading

Domaća koncertna ponuda ovoga mjeseca zadovoljit će najrazličitije glazbene ukuse, od S.A.R. S.-a u Domu sportova, legendarne Joan Baez pa do indie velikana Sebadoh te uvijek zanimljivih Swansa

Žen i Seine praćeni zagrebačkom producenticom Giom nastupit će u Tvornici kulture 7. listopada, a oni koji žele dati podršku domaćim bendovima od 9. do 11. listopada moraju u svoj raspored ubaciti i zagrebački KSET gdje će na festivalu Velika rock eksplozija u tri večeri nastupiti osam bendova među kojima i Edi Maružin sa svojim sastavom Banditi - smanjenom i žešćom verzijom Gustafa Gatuzo, Blender i dr…

Phonogram
kolektiv predstavlja treći u nizu koncerata u sklopu jesenskog programa. U osječkom klubu Exit 7. listopada nastupit će nizozemski eksperimentalno elektronički duo Hexenschuss, a podršku će im pružiti Igor Kovačević, basist bendova Debeli Precjednik, Sizif i This Day Will Burn svojim eksperimentalnim audiovizualnim solo projektom Jevgenij. 

U zagrebačkom Hard Placeu u sklopu Male škole Rock'N'Rolla u četvrtak, 9. listopada podržite mlade bendove Penny Lane te Marka i Darka. Najbolji bendovi dobit će ugovor s Dallas recordsom. Natječaj za bendove traje još od 20. veljače, a finale je 30. listopada. Kao i u prethodnim sezonama natjecanja Demo Hr, odluku o pobjedniku donosi stručni žiri, ali i publika u klubu svojim glasovima.

U Malom pogonu Tvornice Kulture u sklopu Festivala novog zvuka RockOff 9. listopada zasvirat će Nosači Zvuka, M.O.R.T. i KinoKlub.

U zagrebačkoj Močvari 11. listopada nastupa baltimorski bend Future Islands čiji je prepoznatljivi zvuk pod jakim utjecajem new wavea i synthpopa

Splitsko-sarajevska heavy metal/rock'n'roll kombinacija Živo blato na čelu sa Sinišom Vucom i Vatreni poljubac u subotu, 11. listopada Veliki pogon Tvornice kulture razveselit će sve one koji vole taj osebujni glazbeni izraz.

U riječkoj Harteri17. listopada nastupaju Goran Bare i Majke + Kandžija i Gole žene + Psihomodo pop + Morso

Ni ljubitelji elektronske klupske i DJ scene ovoga mjeseca neće biti zapostavljeni. Future Sound Of Zagreb ove godine slavi svoj jubilarni 15. rođendan od 10. do 12. listopada, prvi put istovremeno u tri kluba: Depo, Shock Show Industry i Museum, koji se svi nalaze u prostoru bivše tvornice Katran.

Legendarni američki bend Swans koji predvodi karizmatični Michael Gira nastupit će 14. listopada u zagrebačkoj dvorani Jedinstvo. Zanimljivo je da su pretposljednjim albumom 'The Seer' ne samo poharali godišnje liste najboljih albuma, već su čak uspjeli ući na Billboardovu ljestvicu 200 najprodavanijih albuma u SAD-u. Predizvođačica je Pharmakon. Ne propustiti!

Ljubitelje jazza razveselit će koncert Wayne Shorter Quarteta, jednog od najboljih jazz saksofonista i skladatelja svih vremena 16. listopada u Lisinskom. To će ujedno označiti početak bogatog jesenskog programa jubilarnog 10. Vip Zagreb Jazz Festivala.

Trenutačno najpopularniji hrvatski rock bend Vatra, okrunit će 17. listopada velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture slavljeničku turneju povodom 15 godina postojanja benda.

U sklopu Žednog uha, suosnivač kultnog benda Hüsker Dü Grant Hart održat će dva koncerta u Hrvatskoj: 15. listopada prvi će put nastupiti u Rijeci u klubu Palach, a 23. listopada u zagrebačkoj Močvari. Mnogi legendarni indie bendovi navode upravo Hüsker Dü kao najvažniju inspiraciju u stvaralaštvu. Društvo mu prave četiri iskusna underground glazbenika okupljena pod imenom ESC Life iz Zagreba


Joan Baez, legendarna country pjevačica, aktivistica i dobitnica nagrade za životno djelo nastupit će 19. listopada u kinu zagrebačkog Studentskog centra. U posljednjih pet godina, Joan Baez radi punom parom. Tako je 2008/2009. godine slavila 50 godina nastupa u poznatom Clubu 47 u Cambridgeu.

Sebadoh, legende američke nezavisne rock scene, dolaze premijerno 22. listopada u zagrebačku Tvornicu kulture! Osnovali su ih daleke 1986. u Massachusetssu Eric Gaffney i Lou Barlow (Dinosaur Jr). Sebadoh su na neki način, uz Pavement, stvorili žanr koji će kasnije iznjedriti gomile nasljednika pod etiketom lo-fi indie rocka.

Mlada glazbenica Irena Žilić 24. listopada nastupa u Tvornici kulture gdje će publika imati prilike čuti njezin prvijenac 'Travelling'.

Bend koji je dosad rasprodao već tri koncerta u Tvornici, miljenici zagrebačke publike, Beograđani S.A.R.S. nastupaju u Domu sportova 25. listopada.

Istoga dana, bit će žestoko i u Močvari! Heavy metal party Valhalla će 25. listopada ugostiti domaće metal snage: Perfect Gentlemensch, Diamond Dust, Godsbane i Time Decay.


Prvi put u Zagrebu 29. listopada u klubu Močvara na samostalnom koncertu nastupit će danski indie rock dvojac The Raveonettes. Do sada su izdali sedam studijskih albuma, a na koncertu u Zagrebu predstavit će posljednje izdanje 'Pe'ahi'.

U zagrebačkom Vintage Industrial Baru 30. listopada nastupa Mayales.

Grupa Pavel31. listopada održat će koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture. Godinu i pol nakon posljednjeg koncerta u Tvornici, frontmen benda Aljoša Šerić poziva fanove na glazbeno druženje.